Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Знам’янська міська територіальна громада відзначила День пам’яті захисників України

Дата: 29.08.2022 13:15
Кількість переглядів: 684

Фото без описуСьогодні, 29 серпня, Україна відзначає День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Біля ДОШКИ ПАМ’ЯТІ загиблим знам’янчанам, пролунала молитва, яку прочитав настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці Української - Грекокатолицької церкви о. Іван.

Керівництво міської ради, представники виконавчого комітету міської ради, установ, організацій, громадських організацій, ветерани, члени родин загиблих військових вшанували пам’ять поклавши живі квіти до меморіалу ДОШКИ ПАМ’ЯТІ, біля якої було розміщено фотографії усіх 30-ти загиблих знам’янчан, які загинули під час виконання військового обов’язку захищаючи цілісність та суверенітет України.

До усіх присутніх звернувся з промовою настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ о.Іван. Він прочитав молитву за загиблими земляками. Всі присутні пройшли ходою до пам’ятного знаку “Героям загиблим за свободу і незалежність України”.

Розпочався захід Пам’яті з панахиди за загиблими воїнами, біля пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу і незалежність України», яку провів настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці Української-Грекокатолицької церкви о. Іван.

До присутніх звернувся Знам’янскьий міський голова Володимир Сокирко:

"Сьогодні Україна в жалобі і нині, біля цього пам’ятного знака, ми переконані: Україна була, є і буде Незалежна. Наш святий обов’язок – завжди пам’ятати героїв, які захищають цю Незалежність!" - підкреслив очільник громади.

Знам’янчани хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували Пам’ять захисників України, які віддали своє життя за суверенітет і територіальну цілісність своєї держави.

Учасники заходу переглянули виставку фотографій загиблих Героїв, яку організував міський краєзнавчий музей.

Радник міського голови Володимир Мухуров оголосив присутнім щодо об’їзду могил загиблих знам’янчан.

Пам'ятаємо про сотні полеглих в цій жорстокій війні. Пам’ять про наших Героїв залишиться назавжди в наших серцях.

Слава Героям України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень