Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Знам’янка розірвала символічне «побратимство» з містами країни-агресора

Дата: 22.08.2022 09:35
Кількість переглядів: 577

Фото без описуЧерез війну побратимські зв'язки з російським містами розірвали деякі українські міста, а саме: Київ, Вінниця, Житомир, Рівне, Чернівці, Івано-Франківськ, Дніпро, Харків та інші.

14 липня поточного року місто Олександрія, наші сусіди, виключила місто Мозир (республіка білорусь) із списку своїх міст-побратимів. Рішення ухвалили депутати Олександрійської міської ради.

Як зазначив Знам’янський міський голова Володимир Сокирко, з огляду на те, що збройна агресія російської федерації призвела до людських страждань та значних руйнувань, не може бути ані дружніх, ані братських відносин з росією, а у міста Знам’янки не може бути побратимів серед російських міст. Не може у нас бути побратимських відносин з людьми, котрі вбивають українців та знищують нашу Батьківщину. 

Саме тому, враховуючи військову агресію російської федерації по відношенню до України, потурання та сприяння цим діям з боку республіки білорусь, 19 серпня 2022 року, під час чергової тридцятої сесії міської ради, депутати  підтримали рішення про розірвання в односторонньому порядку побратимських відносин з містами Орша (республіка білорусь), Маріінськ, Батайськ, Бологоє (російська федерація). 

Слід додати, що побратимство не було оформлено відповідними рішеннями Знам’янської міської ради, проте, інформація про побратимство міститься у російськомовній версії Вікіпедії, що викликало громадське обговорення та обурення у мешканців нашої громади.

Двосторонні договори, угоди, меморандуми, протоколи та інші документи не були підписані з відповідними містами росії та білорусі. Співпраця із зазначеними містами не здійснювалася. Тому нині такі документи носять радше символічний статус, аніж юридичний. Разом з тим, враховуючи ідеологічну складову цього питання, більшістю голосів депутатів, й було ухвалено колегіальне рішення. 

Рішення буде розміщено  на офіційному сайті Знам’янської міської ради та направлено до відповідних інтернет-ресурсів.

Начальник відділу забезпечення 
діяльності міської ради Наталія БІЛІЧЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень