Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Знам’янська міська рада продовжує активно співпрацювати з міжнародними організаціями з координації гуманітарних справ щодо підтримки ВПО та постраждалих від збройної агресії російської федерації

Дата: 18.08.2022 15:50
Кількість переглядів: 432

Фото без описуЗнам’янський міський голова Володимир Сокирко разом з секретарем міської ради Вікторією Зеленською провели чергові зустрічі з представниками міжнародної гуманітарної організації ACTED, Володимир Феліксович подякував організаціям за тверду й послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також за надану допомогу для внутрішньо переміщених осіб, які наразі перебувають на території Знам’янської громади.

Під час спілкування були окреслені подальші шляхи співпраці.

Нагадаємо, що Знам’янська міська територіальна громада долучилась до Всесвітньої продовольчої програми ООН та отримала продукти харчування, які видаються відповідно до наданого ООН алгоритму (1 раз на місяць 16, 9 кг вагою набір продуктів харчування на одну дорослу людину).

Крім того, міською владою налагоджена співпраця з міжнародною організацією «Лікарі без кордонів», завдяки чому внутрішньо переміщені особи мають змогу отримати постільну білизну, ковдри, простирадла, пледи та рушники. Спікерами міжнародної організації «Лікарі без кордонів» проводяться тренінги для внутрішньо переміщених осіб, медичного персоналу, працівників психологічних служб, педагогічних працівників та інших категорій осіб. Також, для внутрішньо Фото без описупереміщених осіб, дорослих та дітей проводяться індивідуальні консультації.

Важливим досягненням у роботі міської влади по соціальній підтримці ВПО є співпраця з міжнародною французькою неурядовою організацією «ACTED». Так, вже у травні ВПО почали отримувати грошову підтримку від цієї організації у розмірі 2220 грн. на одну особу. За офіційними даними представників організації виплачено допомогу 2226 внутрішньо переміщеним особам, що постійно проживають на території Знам’янської громади.

З питань отримання гуманітарної допомоги Знам’янська міська рада також співпрацює: з Міжнародною Організацією з Міграції (МОМ), Кіровоградською обласною військовою адміністрацією, Головним управлінням Держпроджспоживслужби у Кіровоградській області, Укрпоштою, «Червоним хрестом», мережею магазинів «АТБ» та «Аврора», громадськими організаціями, місцевими підприємцями та мешканцями громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень