Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

День молоді. Підсумки.

Дата: 16.08.2022 16:32
Кількість переглядів: 593

Фото без описуСьогодні у кожного українця всі думки і дії спрямовані на одну-єдину мету – ПЕРЕМОГУ! Я не виключення, тому,  плануючи  заходи  до Дня молоді,  хотіла зробити їх якомога кориснішими.

Так і виникла ідея проведення патріотичного благодійного флешмобу «Захисти Захисника!». Суть флешмобу полягала в тому, щоб кожний охочий міг долучитися до плетіння маскувальних сіток для Збройних Сил України.
Голова ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан»» Наталія ТИШКЕВИЧ радо відгукнулася на мою пропозицію, адже допомога воїнам  вже багато років є сенсом життя Наталії Миколаївни. 
Почалася підготовча робота,  до заходу були залучені відділи виконавчого комітету Знам’янської міської ради, громадські організації, фахівці Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, волонтери, спортсмени і просто небайдужі мешканці нашого міста. 
Те що відбувалося біля міського Палацу культури в цей день, вже частково висвітлене на сторінках ФБ, але хочу поділитися своїми враженнями як ініціатор всього, що відбувалось.
З самого ранку розпочалася робота, і одразу створилася атмосфера злагодженості та згуртованості, так завжди буває коли людей    з’єднує одна  мета.
Креатив, з яким підійшли до заходу волонтери ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан»» просто перевершив всі очікування. Все, що було представлено на ярмарку зроблено дійсно з любов’ю, а також з гумором, теплотою та пронизане щирим патріотизмом! Благодійний ярмарок влаштований волонтерами всіх вікових категорій став епіцентром всього що оберталося навколо цієї події. Під час розпродажу організатори з теплом розповідали про кожний виріб: ось ці іграшки пошили дбайливі руки з залишків дрібнесеньких клаптиків які залишилися від стрічок для маскувальної сітки, а ця кумедна подушечка «тигр» виникла з прінта на улюбленій футболці, ці дерев’яні тарілочки виробив з деревини і розписав місцевий дідусь та подарував для ярмарку.  Стільки всього цікавого і кожен експонат зі своєю доброю аурою! А скільки смаколиків: духм’яних, рум’яних, патріотичних! І який же ярмарок без солодкої вати! 
Всі хто проводили цей день з нами знаходили собі корисну справу. Відриваючись від торгівлі наші наймолодші волонтери малювали долоньки підтримки, розмальовували та розписували побажаннями прапори, разом з працівниками Палацу культури та майстрами  Асоціації народних майстрів та художників-аматорів «Промінь» плели браслети-обереги з жовто-блакитних стрічок та бісеру;  разом з представниками «Міської центральної бібліотеки» Знам’янської міської ради та спеціалістами Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді писали листи захисникам та виробляли «Підкови-оберіги». 
Молодь мала змогу скористатися послугами фахівця Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості. В  рамках патріотичного  флешмобу  для  молоді «Захисти Захисника», було проведено низку профорієнтаційних  заходів.  Бажаючі  отримали інформацію про нові професії, які тільки  починають з’являтись на ринку праці, дізнались про нюанси професійних обов’язків за обраним видом професійної діяльності. Окрім цього, під час проведення заходу, учасники мали змогу ознайомитись із сучасним освітнім порталом ДСЗ, а бажаючі – зареєструватися на порталі.
У благодійному фонді «Повернення до життя» діє проект «Допомога підліткам під час війни», керівник цього напрямку із своїми вихованцями також долучилися до заходів. Один з хлопців, Юрко, визвався наглядати за мотоциклом «Оркодавом». Активісти що реставрують мотоцикли для ЗСУ (за власний кошт) через брак часу не могли залишитися з нами, тому довірили  свого «залізного коня» підлітку. Юрко виправдав довіру: зібрав майже 2 тис.грн. та розписав прапор. Навіть вірш написав! 
Як яскравий вирій увірвались в затишну атмосферу заходу спортсмени Всеукраїнського союзу Taekwon-Do та вразили присутніх показовим тренуванням.
Приєдналися до флешмобу і ГО «Жіночий Дзен». У  охочих з’явилася можливість поласувати пастилою ручної роботи звичайно з благодійною метою. 
А що ж саме захисні маскувальні сітки? Так, поки відбувалося все перераховане мною, кропіткі «павучки» старанно виплітали метр за метром…
З самого ранку пан Андрій провів майстер-клас з нарізання тканини, а пан Віктор встановив рамку для плетіння. Як і планувалося, процес плетіння не зупинявся протягом цілого дня. Підходили і молодь і літні люди, хтось сплітав декілька рядків та  йшов далі у справах, хтось залишався захоплений процесом і усвідомлюючи важливість цієї справи для наших героїв.
Зразковий художній хореографічний колектив сучасного танцю «Екстраверт»  підвів підсумок цієї події. Ні, не запальними танцями. 
«Екстраверти» прийшли,  коли рамку вже почали заносити у приміщення і енергійно взялися за роботу. Чи то мені так здалося, чи вони знають якийсь секрет, але сітку вони виткали блискавично швидко! 
Таким  чином,  під час патріотичного благодійного флешмобу «Захисти Захисника!» спільними зусиллями досвідчених майстрів та новачків було сплетено 3 сітки 2 Х 2 та одна сітка 5 Х 10. Кожен свідомий громадянин, який зміг присвятити свій час виготовленню маскувальних сіток вплів свою стрічку ПЕРЕМОГИ! 
Великою несподіванкою для мене став візит гостей. Наш захід відвідали перший заступник начальника Кропивницької районної військової адміністрації Олександр СЕНЧЕНКО з представниками районної служби у справах дітей. Олександр Олегович відвідав локації ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан»»  поспілкувався з Наталією Миколаївною та волонтерами. Його вразили спектр діяльності ГО, кількість волонтерів, в тому числі й внутрішньо переміщених осіб. Олександр СЕНЧЕНКО подякував волонтерам за їх добрі й корисні справи та висловив впевненість в тому,  що завдяки їх щирим серцям та невтомним золотим рукам, ПЕРЕМОГА вже незабаром!
Ще мене приємно вразило, що в День молоді справлялося чотири весілля!!! Молодь у всі часи хоче любити, радіти життю, створювати родини та народжувати щасливих малюків для вільної щасливої країни! І всі ми віримо, що вже дуже скоро всі наші мрії здійсняться.
Протягом дня було зібрано 11 814грн., які будуть витрачені на корисне і необхідне Збройним Силам України!
Я щиро дякую всім небайдужим людям, хто залучився до нашого флешмобу, та  щиро вірю, що такі заходи здатні об’єднувати людей будь-яких категорій задля наближення ПЕРЕМОГИ!

Начальник відділу
молоді та спорту                                  Руслана ЛАДОЖИНСЬКА
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень