Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Роботу дозвіллєвих кемпів в рамках Акції «Літо-2022: разом до Перемоги!» на території Знам’янської міської територіальної громади завершено

Дата: 10.08.2022 18:04
Кількість переглядів: 488

Фото без описуВідділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради інформує про завершення на території громади Акції «Літо-2022: разом до Перемоги!» (далі – Акція), яка тривала протягом двох місяців, з червня 2022 року.

Протягом тривалості Акції (4 періоди), здобувачі освіти мали можливість урізноманітнити власне дозвілля. Серед запропонованих закладами загальної середньої освіти напрямків роботи мали місце: фізкультурно-спортивний, естетичний, інтелектуальний, культурно-мистецький, художньо-естетичний, національно-патріотичний, історико-краєзнавчий, превентивний, науково-технічний, екологічний.

Впродовж Акції були використані наступні пізнавальні форми роботи: турніри кмітливих, книжкові лавки, дні творчих справ, практикуми з інформатики, вікторини, час запитань і відповідей, турнір інтелектуалів типу «Що? Де? Коли?», ярмарки головоломок, КВК змішані і тематичні, журнали «Хочу все знати!», «Музична книга», квести та пізнавальні екскурсії, різноманітні майстер-класи, путівники розгаданих і не розгаданих таємниць, клуби «Пізнайок», День книги, «Герої улюблених казок», «Таємниці навколо нас» та ін.. Крім того, організовано зустрічі з військовослужбовцями та волонтерами, співробітниками відділу поліції № 1 міста Знам’янки Кропивницького районного управління, фахівцями з профорієнтаційної діяльності, служби у справах дітей, центру соціальних служб, громадських орієнтацій та товариств, діяльність яких спрямована на фізичне та патріотичне виховання дітей та молоді, а також майстрами народного та аматорського мистецтва, ветеранами спорту та творчими постатями і особистостями; проведено профорієнтаційні та профілактичні заходи за участю спеціалістів екстрених служб та правоохоронних органів.

Період дозвілля був наповнений різноманіттям екскурсій рідним містом. Діти відвідали міський краєзнавчий музей, дізналися про історію створення міста Знам'янки, побачили безліч музейних експонатів, побували в галереї мистецтв, де ознайомились з різноманітною творчістю митців Знам’янщини, відвідали ГО «Гурт ковалів», Знам'янську пожежно-рятувальну частину (18 ДПРЧ 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області), волонтерили (ініціювали збір коштів на допомогу ЗСУ), виготовляли сувеніри для благодійної акції «Маленький крок до великої ПЕРЕМОГИ» тощо.

Разом з тим, здобувачі освіти відвідали протягом Акції, у малих групах, ХАБ психологічної підтримки, стали активними учасниками заходів, проведених працівниками комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» та онлайн-заходів обласного рівня (онлайн Всесвітній Квіз «Видатні постаті державотворення України»). Діти з числа внутрішньо переміщених осіб та з особливими освітніми потребами, впродовж усієї тривалості Акції, мали змогу відвідати цикл корекційно-розвиткових занять в Знам’янському інклюзивно-ресурсному центрі.

Основними оздоровчими факторами для дітей під час Акції стала рухова активність, використання процедур для загартовування, максимальне перебування на відкритому повітрі, чергування різних видів діяльності. Ранкова руханки та спортивні естафети визначено провідними формами рухової активності для дітей в ході проведення Акції.

Принагідно зауважимо, що до участі в заходах Акції систематично залучалися діти з числа тимчасово переміщених осіб, з обмеженими можливостями та інвалідністю, діти учасників бойових дій, працівників підприємств критичної інфраструктури, діти-сиріти, позбавлені батьківського піклування та діти інших соціально-незахищених категорій громадян.

Окрему увагу протягом дії Акції приділено темам безпечної поведінки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень