Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання топонімічної комісії

Дата: 02.08.2022 16:27
Кількість переглядів: 635

Фото без описуВідбулося чергове засідання топонімічної комісії. Секретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська проінформувала про новий склад топонімічної комісії, затверджений рішенням виконавчого комітету Знам’янської міської ради від 20 липня 2022 року №168.

Довела до відома присутніх інформацію про стан виконання рішення топонімічної комісії від 29 червня 2022 року та ознайомила членів топонімічної комісії зі змістом проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про географічні назви» щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України», який наразі  прийнято Верховною Радою України у першому читанні. 

Начальник відділу забезпечення діяльності міської ради Наталія Біліченко повідомила про зміст звернень, що надійшли на адресу виконавчого комітету Знам’янської міської ради станом на 02.08.2022 року від мешканців громади, ініціативних груп, політичних партій, відділу освіти, відділу культури і туризму з пропозиціями нових назв, що можуть бути використані під час перейменування вулиць та провулків.

Пропозиції були використані під час узагальнення інформації щодо Переліку об’єктів топоніміки Знам’янської міської територіальної громади, що пропонуються до обговорення під час їх перейменування у населених  пунктах громади, зважаючи на масові військові злочини проти мирного населення та антиукраїнський характер дій Російської Федерації у 2014-2022 р.р. 

Фото без описуЗа результатами роботи комісією  прийнято рішення:
затвердити Перелік об’єктів топоніміки Знам’янської міської територіальної громади та пропозиції до обговорення під час їх перейменування у населених  пунктах громади, зважаючи на масові військові злочини проти мирного населення та антиукраїнський характер дій Російської Федерації у 2014-2022 р.р.;
визначити наступні форми участі громадськості у обговоренні питань перейменування, а саме: письмові звернення на адресу виконавчого комітету Знам’янської міської ради, листи на електронну пошту (zn_rada@zn-rada.gov.ua) або заповнення  Google форми.

Секретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська відзначила, що топонімічна комісія розглядатиме конкретні пропозиції, які будуть обґрунтовані. Ознайомитися з переліком та запропонованими назвами замість старих можна буде на сайті Знам’янської міської ради.

Обговорення триватиме місяць. Його результати проаналізують на засіданні топонімічної комісії. Після розгляду пропозицій нових назв вулиць населених пунктів Знам’янської міської територіальної громади на засіданні топонімічної комісії, відповідний проєкт рішення розглянуть на засіданні виконавчого комітету, потім його опрацьовуватимуть депутатські комісії, а остаточне рішення ухвалять депутати на сесії міської ради.

Секретар топонімічної комісії Наталія БІЛІЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень