Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Е-рецепт на антибіотики запроваджено з 1 серпня

Дата: 02.08.2022 13:44
Кількість переглядів: 591

Фото без описуЗ 1 серпня, українцям почнуть виписувати електронні рецепти на антибіотики. Така можливість доступна лише у медичних закладах, які підключені до електронної системи охорони здоров?я (ЕСОЗ).

«Регулювання відпуску антибіотиків шляхом запровадження електронного рецепта – одне з рішень, яке дозволить відстежувати дані про призначення та об?єми використання антибіотиків в Україні, а також протистояти антибіотикорезистентності, внаслідок якої все більше і більше інфекцій набувають стійкості до медикаментів», – йдеться в роз'ясненні МОЗ.

?Як пацієнту отримати рецепт на антибіотик?

1) Звернутися на прийом до лікаря. Зауважимо, що це може бути лікар як первинної медичної допомоги, так і лікар спеціаліст. Декларація для цього не потрібна.

2) Після огляду лікар за необхідності випише е-рецепт на антибіотик та видасть пацієнту інформаційну довідку, яка містить усю інформацію про призначення.

3) Якщо заклад не працює з ЕСОЗ – лікар випише пацієнту паперовий рецепт.

4) Пацієнт може придбати антибіотик за рецептом у будь-якій аптеці. Для цього достатньо пред?явити інформаційну довідку чи паперовий рецепт фармацевту.

?Наразі тривалість перехідного періоду визначили до кінця року. Протягом цього періоду медичні та аптечні заклади мають підготуватися до повноцінного переходу на виписку рецептурних лікарських засобів виключно за електронним рецептом.

Посилання на відео


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень