Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Кіровоградській обласній військовій адміністрації сформували пропозиції до Плану відновлення та модернізації України по області

Дата: 02.08.2022 08:27
Кількість переглядів: 596

Фото без опису01.08.2022 року під час апаратної наради начальника Кіровоградської ОВА начальниця обласного управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Вікторія Кулікова повідомила про особливості містобудівної діяльності в умовах воєнного стану.

В умовах воєнного стану виникла необхідність внесення змін до законодавства України, в тому числі з питань, що регламентують процеси містобудівної діяльності. Тому Верховна Рада ухвалила зміни до Законів України, які стосуються містобудівної діяльності, функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану.

Законодавчих змін зазнали процедури регулювання земельних відносин, проєктування, будівництва та заходи з цивільного захисту.

Також законом передбачено впровадження нового спеціального виду містобудівних програм — Програми комплексного відновлення областей, населених пунктів чи територій, яка визначатиме просторові та соціально-економічні пріоритети, а також комплекс заходів для забезпечення відновлення кожного регіону, населеного пункту, кожної території, яка зазнала втрат і руйнувань внаслідок бойових дій.

«Обласною військовою адміністрацією сформовано пропозиції до Плану відновлення та модернізації України по Кіровоградській області, який включає 17 кластерів (29 складових кластерів). На території області планується реконструювати, модернізувати 1308 проєктів та 5200,1 км доріг на загальну суму 260,8 мільярдів гривень», - повідомила Вікторія Кулікова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень