Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам’янській міській територіальній громаді вперше відзначили День Державності України!

Дата: 28.07.2022 16:42
Кількість переглядів: 763

Фото без описуІснують дати, які відображають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення і майбутнє.

28 липня Україна вперше відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року №423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке коріння сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

З нагоди цієї дати у приміщенні Знам’янської міської ради відбулося офіційне зібрання.

"На території нашої держави, на жаль, відбуваються бойові дії. Сьогодні там воюють і наші земляки. Підтримуємо наших військових і бажаємо, щоб якнайшвидше прийшов мир на українську землю", - такими словами розпочали ведучі захід та вручили присутнім захисникам на знак поваги та пошани за захист нашої крїни від агресора каравай.

Знам’янський міський голова Володимир Сокирко звертаючись до присутніх зазначив:

«Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність. Це саме той день, коли варто думати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією.

На превеликий жаль для українського народу становлення української державності проходило досить важко і довго. Однак, не дивлячись на всі труднощі, українська державність укріпилася і має свою давню історію.

Шана й пам'ять тим, хто поліг, в різні часи відстоюючи незалежність України, низький уклін Героям, що й досі боронять нашу свободу від загарбників. Нехай завжди буде мирним небо над нашою головою, а нам вистачає мудрості не втрачати, а здобувати і примножувати.

Міцного здоров'я кожному з нас, добробуту, наснаги та нових плідних звершень на благо країни та громади».

З історією становлення нашої держави ознайомила вчитель історії загальноосвітнього навчального закладу №4 Чулюкова Олена Львівна.

Не оминули увагою і знам’янчан, які своєю діяльністю формували націю, українську ідентичність та політичні інституції України.

Слова вдячності пролунали для людей, які завжди поруч із нами, які іноді здаються справжніми атлантами, на чиїх плечах тримається наш світ. Тих, хто робить надзвичайне для бійців, поранених, сиріт, біженців, з ранку до вечора шукаючи можливості для допомоги: збирає гроші на ліки, надає притулок тим, хто залишив рідні домівки, годує, напуває, зігріває… Це волонтери.

Під час заходу присутні віддали шану державним символом України і всі разом заспівали Державний Гімн України.

По завершенню офіційної частини відбулося урочисте підняття Державного Прапору України та покладання квітів до пам’ятника Великого Кобзаря, та пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу і незалежність України.

Релігійні організації  громади відслужили молебні за мир та процвітання Української Держави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень