Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Шановні мешканці Знам’янської міської територіальної громади!

Дата: 21.07.2022 11:23
Кількість переглядів: 541

Фото без описуСтаном на 20 липня 2022 року на стадії бутонізації знаходиться один з небезпечних карантинних організмів – амброзія полинолиста.

Період масового цвітіння шкідника припадає на серпень-вересень, тому всі зусилля мають бути направлені на її знищення саме зараз – до цвітіння, щоб не допустити утворення пилку та масової його концентрації у повітрі.

Пилок амброзії є сильним алергеном, потрапляючи до органів дихання та в очі він викликає алергічне захворювання – поліноз, сльозотечу, погіршує зір, при цьому підвищується температура тіла, з’являється кашель та головні болі, у хворих на астму загострюється перебіг хвороби.

Крім того амброзія полинолиста значно збіднює грунт, пригнічує та витісняє сільськогосподарські рослини та спричиняє до значних втрат врожаю.

Найбільш ефективний метод боротьби з амброзією полинослистою – видалення рослин з корінням, на посівах сільськогосподарських рослин застосовуються гербіциди. Безпосередньо перед цвітінням застосовується скошування шкідника на низькому рівні, так мінімізується здатність рослини до відростання.

Головний спеціаліст сектору з питань надзвичайних
ситуацій, охорони праці, екології та благоустрою,
управління земельних ресурсів, екології, благоустрою
та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету
Знам’янської міської ради Василь БЕЗАЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень