Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання позачергової 29 сесії Знам’янської міської ради

Дата: 15.07.2022 13:13
Кількість переглядів: 777

Фото без опису14 липня 2022 року відбулося засідання позачергової 29 сесії Знам’янської міської ради.

До початку пленарного засідання, під головуванням голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту Володимира ДЖУЛАЯ відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради на якому депутати обговорили  питання, що винесені на розгляд позачергової 29 сесії. Заслухали  доповідачів, які відповіли на запитання присутніх. За результатами розгляду, депутати дійшли до висновку та більшістю голосів рекомендували винести питання на розгляд міської ради.

На початку пленарного засідання  позачергової 29 сесії Знам’янської міської ради присутні вшанували хвилиною мовчання героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

За результатами роботи, продовжено дію  договору оренди частини приміщення адміністративного корпусу, розташованого по вул. Михайла Грушевського, 15 для розміщення інклюзивно-ресурсного центру, строком на 3 роки. 

З метою впорядкування мережі закладів культури Знам’янської міської територіальної громади, враховуючи те, що Петрівський сільський будинок культури, заснований Петрівською сільською радою та зареєстрований 21.03.1997 року, відповідно до рішення сесії Петрівської сільської ради №41 від 22.12.2015 року «Про закриття сільського будинку культури» повністю припинив свою діяльність та не функціонує на сьогоднішній день, Знам’янська міська рада порушила перед Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти питання погодження закриття та виключення з базової мережі закладів культури Знам’янської міської територіальної громади Петрівського сільського будинку культури.

Для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії, затверджено проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок по вул. Енергетиків та надання їх в оренду ПрАТ «Кіровоградобленерго» терміном до 01.12.2070 року.

Розглянувши заяву начальника загону 1 державного пожежно-рятувального загону головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області Руслана Солода щодо надання пільги у 2023 році із сплати земельного податку для розміщення структурних підрозділів апарату МВС, територіальних органів, закладів, установ і підприємств, що належать до сфери управління МВС, депутати підтримали внесення доповнення до п.3 рішення Знам’янської міської ради від 27.05.2022 року №1012 «Про встановлення плати за землю на території Знам’янської міської територіальної громади». Зокрема, додатково  встановлюється на 2023 рік 100% пільга зі сплати земельного податку щодо земель: 

для розміщення структурних підрозділів апарату МВС, територіальних органів, закладів, установ і підприємств, що належать до сфери управління МВС; 
для розміщення та постійної діяльності органів і підрозділів ДСНС.

Відповідно до п. 24 розділу Х «Перехідних положень» Земельного кодексу України, Закону України №1423-ІХ від 28.04.2021 року «Про внесення змін  до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», статті 122 Земельного кодексу України, підтримано прийняття у комунальну власність Знам’янської міської територіальної громади земельних  ділянок за межами населеного пункту (с.Петрове).

Участь у роботі сесії міської ради, взяли 21 депутат міської ради, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитро Молодченко та Ліана Пересадченко, начальники відділів та управлінь апарату  Знам’янської міської  ради  та  її виконавчого комітету, виконавчих  органів міської ради.

Відділ забезпечення діяльності міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень