Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Зелені свята

Дата: 13.06.2022 16:54
Кількість переглядів: 114

            Найпоетичнішим святом, що тісно пов’язується з природою, є Трійця. День Святої Трійці також називають Зеленими святками, або П'ятидесятницею. Храми і свої житла віруючі прикрашають зеленню та квітами. Свято припадає на вихідні.

            До цієї дати бібліотекарі міської бібліотеки-філіалу №1 запросили своїх юних користувачів на мозаїку народних традицій «Зелені свята».

  Завідуюча бібліотекою Алефірова С. розповіла про свято Трійці, особливості його святкування в Україні, про народознавчі традиції «водіння Тополі», про природу рідного краю, а також познайомила з літературою, яка є в бібліотеці на цю тему. Цікавою видалась також і виставка вишитих картин до свята. Це були квіти і трави – обереги, а саме : волошки, ромашки, любисток, соняшник, конюшина тощо. Присутні були вражені талантом наших читачів та майстринь з клубу «Калина». Діти познайомились з рослинним і тваринним світом, зображеним на полотнах та переглянули книжкові видання про природні скарби. Тож  приходьте до бібліотеки, щоб насолодитися цією красою!

Традиції святкування Дня Святої Трійці не втрачені в наш час, а вивчаються і відроджуються.

 

Відділ культури і туризму

виконавчого комітету Знам’янської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень