Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

День захисту дітей

Дата: 02.06.2022 14:02
Кількість переглядів: 702

Незважаючи на те, що День захисту дітей проходить в умовах війни, дуже важливо дарувати трішки свята наймолодшим українцям, які так потребують гарного настрою в ці важкі часи.

День захисту дітей сьогодні набуває нового, тривожного змісту, адже як ніколи до цього українські діти потребують захисту – фізичного та психологічного.

Тисячі маленьких українців виїхали за кордон, рятуючись від обстрілів рашистів. Виїхали в перші дні повномасштабної війни і діти з нашої громади. Нині ж, на 98-ий день війни, значна частина їх повернулася в рідні домівки. Крім того, зросла кількість внутрішньо-переміщених дітей. Станом на 1 червня на території нашої громади ї налічується близько 800 дітей-переселенців.

Саме 1 червня, з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей на території Знам'янської міської територіальної громади відбулися різноманітні дитячі заходи.

Відкривав свято цього дня яскравим патріотичним флеш-мобом зразковий художній хореографічний колектив сучасного танцю «Екстраверт» Знам’янського центру дитячої та юнацької творчості, по завершенню виступу якого діти випустили в небо білих голубів, як символ Миру та віри у Перемогу України!

Із невимушеною цікавістю та захопленням запропонованими формами роботи діти долучалися до локацій закладів загальної середньої освіти, центру дитячої та юнацької творчості та комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, які допомогли дітям відчути себе найспритнішими, справжніми майстрами, винахідниками, інтелектуалами, реалізувати власні вміння, навички, проявити творчі, спортивні, хореографічні та вокальні здібності, взяти участь у ігрових активностях, танцювальному марафоні і загалом, - отримати гарний настрій та відпочити.

Вкрай цікавою та змістовною виявилася цього дня локація, організована Державним навчальним закладом «Знам’янський професійний ліцей», де діти могли ознайомитися з найбільш перспективними професіями сучасності.

Біля Міського Палацу Культури дітей зацікавила велика квест-гра «В пошуках скарбів».

З великим захопленням дітлахи приймали участь у конкурсах малюнків «Кольори дитинства», в театралізованій ігровій програмі «Чарівний світ дитинства», та з задоволенням розробляли пряничну картину «Ми діти, твої Україно» на території селищного Будинку Культури.

На території Петрівського НВК «Знам’янка ДНЗ – ЗНЗ I-III ст.» відбувся благодійний турнір з футболу, де брали участь 6 команд. Святкова програма продовжилась для дітей: виготовлення тваринок в техніці орігамі, малювання відбитками рук, флешмоб «Україна – це ми!» та робота в локаціях.

Відтак, у міському парку відпочинку одночасно запрацювали локації, де дорослі для малечі організували все так, як люблять діти: розваги, ігри, конкурси, майстер-класи, марафони, солодощі.

Сектором ювенальної превенції відділу поліції №1 та пожежно-рятувальним підрозділом м. Знам’янка було проведено демонстрацію поліцейської машини та засобів індивідуального захисту активної і пасивної оборони, демонстрація пожежно-рятувальної техніки та обладнання.

Цікава і різностороння локація «Бебі-зона», була організована для самих найменших, де діти смакували смачненьким соком від народного депутата України Олеся Довгого.

Під час роботи локації «Співочий мікрофон» діти виконували українські пісні.

«У День захисту дітей я хочу побажати кожному маленькому мешканцю нашої громади, кожній українській дитині якнайшвидше знову безпечно гратися на дитячих майданчиках, ніколи більше не чути звуків сирен повітряної тривоги, не спускатися в укриття, не боятися вибухів та спалахів.

Ми обов’язково переможемо і усі разом – і дорослі, і дітлахи – неодмінно гучно відсвяткуємо нашу перемогу!”, - з такими словами звернувся до всіх присутніх  міський голова Володимир СОКИРКО. 

Завершився День захисту дітей у Знам’янській громаді «Битвою Фарб Холлі», яку провели юна знам’янчанка Аня Домбровська та Іван Сєрокуров із м. Бахмут. Дітвора завжди залюбки бере участь у такому заході. У повітрі на мить засяяла справжня райдуга, яку створили учасники неймовірного батлу.

І звісно, не обійшлося і без традиційного подарунку – морозива.

Ми, дорослі, маємо докласти максимум зусиль, щоб наші діти жили у мирній країні, адже вони – продовження кожного з нас. Вони – майбутнє України.

Все буде Україна!

Висловлюємо подяку за співпрацю ФОП Еліні Лежанській, ФОП Ірині Гончаровій та Віктору Кадерову.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень