Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

День захисту дітей

Дата: 02.06.2022 11:30
Кількість переглядів: 417

Фото без описуДень захисту дітей - міжнародне свято, яке відзначається 1 червня. Особливо важливим це свято здається під час війни, коли багато дітей стали сиротами, позбулися будинку або поїхали з рідного міста. Тож, міським Палацом культури та відділом культури і туризму організовано та проведено для малечі «піратську подорож» квест-гру «В пошуках скарбів», де діти подорожували різними островами на яким зустріли русалку, пірата, клоунес та лісову чаклунку. Грали, співали, танцювали та виконували різні завдання казкових героїв, а за це отримували ключі від скарбів. І виконавши останнє завдання діти віднайшли велику скриню скарбів. Кожен учасник отримав морозиво та маленький сувенір на згадку. Всі охочі мали змогу сфотографуватися з героями та у фотозонах, які підготували працівники міського Палацу культури.

Міським краєзнавчим музеєм була проведена краєзнавча екскурсія міським Парком відпочинку та центральною частиною міста «Таємниці старовинних будинків Знам’янки» для ВПО зі східних областей України, серед яких були сім’ї з дітьми різного віку. Учасники екскурсії дізналися багато легенд і таємниць, пов’язаних зі старовинними будівлями міста, які мають статус пам’яток історії та архітектури і містобудування. Крім того, підготовлено виставку світлин «Моя улюблена Знам’янка. Давнина і сучасність», яка була продемонстрована біля МПК. Також дітям були запропоновані краєзнавча гра «Пазли складай – історію міста вивчай», краєзнавча розмальовка «Розмалюю рідне місто фарбами веселки» та настільна квест-гра «Мандруй Знам’янкою».

День захисту дітей в Будинку культури смт. Знам’янка Друга пройшов яскраво, весело, наповнений багатьма сюрпризами! Яскраві малюнки на асфальті, фотозони, виставки дитячих робіт, майстер-класи, аквагрим, театралізовано-ігрова програма, веселі конкурси, несподіваний гість свята та прохолодне морозиво зробили свято незабутнім! Яскравим фіналом концертної програми став масовий флешмоб «Ой, у лузі червона калина». Також було презентовано пряничну картину «Ми квіти твої, Україно!», яка створювалась декілька днів разом з дітьми. Кожна дитина отримала солодку квіточку, з яких складалась картина.

Цікавий та емоційний заряд енергії отримали маленькі користувачі центральної бібліотеки під час розважально-ігрової програми «Світ дитинства кольоровий». Залюбки грали в рухливі ігри, малювали, переглядали книжечки та відгадували загадки. А найактивніші читайлики – отримали подарунки!

Юні художники, не по-дитячому «глибокі» в своїх роздумах, прийняли участь у вернісажі малюнків «Природа очима дітей», який для них організували бібліотекарі міської бібліотеки-філії №1. На мальовничих пейзажах виділялось головне – синє небо та безкраї золоті лани України над якими безтурботно кружляють і співають птахи.

Долучившись до святкування Дня захисту дітей, працівники бібліотеки-філії №3 провели biblio-miks «Book summer». Було багато радісних посмішок, протягом всього заходу панувала атмосфера гарного настрою. Приємно, що діти отримали море задоволення і незабутніх вражень. Таким і має бути свято. 

Бібліотека-філія №2 відчинила лавочку читалочку "Читаємо із малятами і звірятами" у парку смт. Знам'янка Друга. Малята на вибір брали книжечку і вибирали персонажі із лялькового театру. Завданням було: прочитати уривок тексту артистично і отримати бонус у вигляді тату або наліпки. Дітлахам ідея сподобалась, тату розлетілись на "Ура!"

Активно, весело та корисно пройшла година розваг «Канікул пора, радіє дітвора» в селі Петрове в бібліотеці-філії №4. Діти відгадували загадки, приймали участь у конкурсах та іграх.

Майстер-клас «Квітка Фантазії», участь в якому прийняли користувачі бібліотеки та переселенці, відбувся в юнацькій бібліотеці. Учасники плідно попрацювали і створили гарні квіти в техніці аплікації. Ця робота захопила присутніх бо вона несе в собі тепло і спокій.

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень