Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Профілактика коронавірусної інфекції (COVID-19), прості речі оберігають здоров’я та життя.

Дата: 01.06.2022 15:57
Кількість переглядів: 210

Остання хвиля коронавірусної інфекції (COVID-19), спричинена штамом омікрон, виявилась найбільш поширеною в усіх країнах світу, але менш летальною. Відповідно громадяни перестали відчувати небезпеку і розслабились. Цьому сприяло і припинення в умовах воєнного стану спільних з Національною поліцією перевірок дотримання протиепідемічних вимог. Якщо раніше більшість осіб користувалась масками і на вулицях, то нині все більше мешканців ігнорують використання масок, як в пасажирському транспорті, так і громадських будівлях: магазинах, офісах та навіть перукарнях, де близький контакт між клієнтом і майстром.

Тож  Знам’янське управління нагадує. В умовах повномасштабної війни небезпека від COVID-19 нікуди не поділась, а навпаки зросла. Цьому сприяють масові переміщення громадян, вимушені скупчення мешканців в укриттях під час повітряної тривоги, вимушене тривале перебування в захисних спорудах, де не передбачені належне провітрювання та умови дотримання особистої гігієни, а також несвоєчасність надання медичної допомоги. В Китаї наразі триває черговий спалах коронавірусної хвороби. Станом на травень 2022 року в США (330 млн. населення) від початку пандемії померло від коронавірусної хвороби COVID-19 1 мільйон громадян, в Бразилії - 660 тисяч (друге місце в світі). В Україні на 41.2 млн. населення зареєстровано 5.04 млн. захворювань та 112 тисяч померлих (в перерахунку на чисельність населення в США – 896 тисяч). Варто згадати, що на початку пандемії сімейні лікарі деінде контактували з хворими лише в телефонному режимі та не кожен хворий, в першу чергу у віддалених селах, отримав належну медичну допомогу, що вплинуло на статистику захворювань та смертей. Мешканці одного шестиквартирного будинку розповіли про одинокого чоловіка, який помер, судячи по скаргам, від коронавірусної хвороби, не звернувшись за медичною допомогою до лікарні, яка на відстані 200м. від житла.

Україна в умовах воєнного стану менше захищена від чергової хвилі  коронавірусної хвороби. Кабінет Міністрів в черговий раз продовжив карантин до 31.05.2022 року. Нагадуємо, ніхто не відміняв дотримання протиепідемічних вимог фізичними особами, підприємцями, освітніми та лікувальними закладами. Як і раніше продовжується вакцинація. Тож вакцинуйтесь. Дотримуйтесь фізичної дистанції,  гігієни рук, етикету кашлю. Бережіть себе та тих, хто поряд. Працівники Знам’янського управління, хто не встиг раніше, отримують бустерну дозу вакцини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень