Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

«Міри безпеки при роботі з пестицидами»

Дата: 20.05.2022 13:55
Кількість переглядів: 178

Фото без описуПрийшло весняне тепло, а разом з ним розпочинаються і весняні роботи по захисту садів від хвороб та шкідників. Не кожен господар обізнаний з технологією захисту садів, мірами безпеки при застосуванні хімічних засобів захисту.

 

Купуючи засоби для захисту садових культур від шкідників та хвороб, пам’ятайте, що фізична особа – підприємець, яка здійснює продаж пестицидів (інсектициди, фунгіциди, гербіциди, інше) зобов’язана мати висновок державної санітарно – епідеміологічної експертизи на засоби захисту, сертифікати якості, торгові накладні. Не купуйте препарати з рук у невідомих осіб - це дає додаткову гарантію уникнути фальшивок, що можуть бути більш небезпечними або взагалі не відповідати призначенню. Купуйте препарати лише в разовій дозованій заводській упаковці, що має етикетки з даними про товаровиробника, технологію застосування та міри безпеки. Це дасть змогу уникнути покупки заборонених пестицидів, використання яких може привести до тяжких наслідків. При покупці вимагайте консультації по технології застосування та мірам безпеки. При виконанні робіт по захисту рослин не допускайте передозування, суворо дотримуйтесь регламенту застосування. Не перевищуйте рекомендовану кратність обробки, витримуйте рекомендовані мінімальні терміни очікування (до споживання урожаю) після останньої обробки. Бережіть здоров’я!

Державні санітарні правила ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» не поширюються на присадибні земельні ділянки. Але ж дійте в межах поняття про добросусідство. Обробляйте дерева ввечері, коли температура мінімальна для швидкого випаровування аерозолю пестициду, а сусіди заходять в домівки. Слідкуйте, щоб поблизу не було сторонніх, в першу чергу дітей. Вибирайте безвітряну погоду. Обробку проводьте, переміщаючись за вітром, Уникайте знесення аерозолю пестицидів на суміжні земельні ділянки. Працюйте в робочому одязі, гумових рукавичках. Користуйтесь захисними окулярами, респіраторами. Уникайте забруднення шкіри, обличчя По закінченню роботи ретельно вимийте руки, змініть одяг та потім, після провітрювання, обов’язково його виперіть. Пестициди зберігайте в нежилих приміщеннях, в місцях, недоступних для дітей, адже яскраві упаковки привертають увагу. Пам’ятайте, що пестициди за своїм призначенням це отрута і як би не рекламували їх безпечність для людей, необхідно бути максимально обережними.

І на закінчення: занотуйте для себе коли, яким препаратом  проводили обробку та коли прийде час безпечного споживання продукції.

ЗНАМ’ЯНСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень