Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

22 травня – річниця від Дня перепоховання праху Тараса Шевченка на Чернечій горі у Каневі

Дата: 22.05.2022 08:00
Кількість переглядів: 617

     У кожного народу є імена, які він береже у своїй пам’яті та передає з покоління в покоління. Для нас українців таким генетичним кодом, за яким нас впізнає весь світ є Шевченко. Тарас Шевченко – це уособлення нескореної і водночас високоморальної та духовної України.   

 22 травня 2022 року в Україні відзначають 161-ту річницю перепоховання праху великого генія нашого народу, поета, художника, громадського діяча, знаного у всьому світі, Тараса Григоровича Шевченка. 

 Аби мати те, про що мріяв Тарас Шевченко, українці повинні любити свою землю і шанувати тих людей, які сьогодні є символами нашої держави.
Шевченко та Україна – це єдине ціле, бо син рятував матір, навчаючи народ любові та  повертаючи йому віру у його можливості .
 У Тараса Григоровича Шевченка є такі слова у поемі «Варнак»: «Поки є у хаті спокій, — нехай живе, не виганяй…».
 Сьогодні ці Шевченкові слова якраз потрібні Україні. Потрібні для того, щоб зберегти єдність України, для того, щоб зберегти Україну.   Це те, про що мріяв і за що боровся Тарас Шевченко.  
 Пам’ять про Пророка має бути священною для кожного українця.
 Слово Шевченка завжди актуальне, воно мудро об’єднує усіх в одну дружню українську громаду. Тож шануймося, єднаймося і будьмо вірними поетовому слову. Щоб пам'ять про Шевченка зберігалася віками. Життя і творчість Тараса Шевченка - не до кінця звідана сторінка нашої історії…

 
 З повагою,
Знам’янський міський  голова                                                                                  Володимир СОКИРКО


             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень