Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Про запобігання отруєння бджіл та завдання шкоди навколишньому природному середовищу

Дата: 19.05.2022 11:15
Кількість переглядів: 230

Фото без описуУправління земельних ресурсів, екології, благоустрою та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Знам’янської міської ради звертається до сільгоспвиробників міської територіальної громади та пасічників з роз’ясненнями про правила використання пестицидів для запобігання отруєння бджіл, людей та забруднення навколишнього природного середовища.

    Для хімічного захисту рослин дозволяється використовувати  тільки ті пестициди, які зареєстровані в «Переліку пестицидів  та агрохімікатів, дозволених для використання в Україні».
    Адміністрація господарств завчасно, але не менше ніж за 2-3 доби перед початком кожної хімічної обробки, сповіщає органи місцевого самоврядування, населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів та пасічників в радіусі 10 км. про місця, терміни і методи застосування пестицидів, зазначивши назву препарату та норму витрати.
     У період виконання робіт на відстані 200 метрів від меж ділянок, що обробляються, встановлюються таблички з попереджуючими надписами.
    Власники пасік, в свою чергу, зобов’язані повідомляти органи місцевого самоврядування про розташування пасік та місця кочівлі.
    Всі роботи з пестицидами виконуються  в ранкові та вечірні часи ( до 10 та після 18 годин) в безвітряну погоду .
    Санітарно-захисна зона  між оброблюваним об’єктом та житловими приміщеннями  становить не менше 300  метрів, забороняється хімічний обробіток садів та сільськогосподарських культур при наявності в них квітучих рослин.
    При виявленні потрави бджіл слід невідкладно звертатись до Знам’янського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області для фіксації факту отруєння бджіл та відбору зразків і подальшого їх направлення на експертизу.
    Крім того начальником Кіровоградської обласної військової адміністрації підписане Розпорядження від 10.05.2022 року № 307-р «Про внесення змін до розпорядження  від 30.03.2022 року № 192-р»  в частині заборони на час військового стану  відвідування лісів і в’їзду до них а саме: дозволити в’їзд особам та їх транспортним засобам, що будуть здійснювати лише в листяних насадженнях, побічні лісові користування (розміщення пасік).
     
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень