Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбувся відео-конкурс  «Українська коса»

Дата: 16.05.2022 15:35
Кількість переглядів: 827

Фото без опису  Воістину, кожна жінка – це втілення любові, радості та ніжності!  І витонченої краси додає прекрасній половині населення її коса

 На території Знам’янської міської територіальної громади відбувся відео-конкурс «Українська коса», присвячений красі волосся української дівчини. Адже здавна доглянута, довга коса була окрасою та гордістю українки. Наполегливість, ініціативність організаторів, а також інтерес знамянчан до конкурсу дали свої плоди. «Руса коса до пояса, перевита стрічкою, стала символом усього красивого, автентичного, українського. Змінювались епохи і мода — але гарне, виплекане волосся жінки пережило все. Бажаючих взяти участь у конкурсі володарок розкішної коси різного віку, зголошувалось чимало.  Оскільки не можна прирівнювати в умовах дорослих конкурсанток та маленьких дівчаток, ми сформували три вікові категорії, а саме:   молодша - від 3 до 9 років включно;  середня - від 10 до 13 років включно; старша - від 14 до 17 років включно. Учасниці показали у своїх відеороликах декілька різновидів плетіння коси та довели всім, що уміння красиво заплітати волосся дозволить будь-якій дівчині виглядати стильно, модно та елегантно», - говорить т.в.о.керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Знам’янської міської ради Лілія МЕРЕНКОВА. 

Під час підведення підсумків конкурсу, члени журі визначали креативність та оригінальність володарок найдовшого волосся. Переможцями стали: молодша вікова категорія – Іващенко Аміна,  середня  вікова категорія – Сурдул Єлизавета, старша вікова категорія – Демченко Вероніка. Приз глядацьких симпатій виборов Попов Кирило, який особисто заплітав дівочу косу.

 «Змінилося життя, і зараз нечасто можна зустріти дівчину з довгою косою. Але добре, що такі дівчата є в нашій громаді. Конкурс "Українська коса" стане на нашій території традиційним. Ми всі віримо в наші Збройні Сили України, в нашу Перемогу та Мир в Україні. Тому наступної весни цікаве та яскраве дійство, яке популяризує наші національні традиції та оспівує дівочу красу, вдасться відродити! Адже чарівних довговолосок на Знам’янщині вистачає!», - зазначає міський голова Володимир СОКИРКО.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень