Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Дата: 15.05.2022 16:41
Кількість переглядів: 619

Фото без описуЩороку, у третю неділю травня, з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, згадують земляків, які загинули або постраждали від репресій комуністичного режиму.

В акції пам’яті узяли участь міський голова Володимир Сокирко, керівництво, представники відділів виконавчого комітету, депутати міської ради, представники громадських організацій, громадськість.

 - У цей день нас об'єднує пам'ять про трагічні сторінки в історії країни, коли тисячі людей були необґрунтовано піддані репресіям, звинувачені в злочинах, відправлені на заслання, позбавлені життя, - сказав Володимир Сокирко.-У жерло політичних репресій були кинуті найбільш діяльні, повні сил і творчої енергії люди. Їм довелося пройти через тяжкі випробування. Але вони вистояли й зуміли зберегти свої кращі людські якості, віру в людей і любов до Батьківщини.Скільки б не минуло років, ми не маємо права забувати про страшні часи, про безвинно постраждалих людей. Ми повинні пам'ятати про те, що немає нічого ціннішого за людське життя, виховувати в наших дітях повагу до прав і свобод людини, вірність національним, культурним і духовним традиціям. Пам’ятаймо всіх, хто віддав своє життя в боротьбі за справедливість. Непохитної віри усім нам! Вічна пам’ять безневинно загиблим! Слава Україні! Слава Героям!

Традиційно покладання відбулося біля пам’ятного знаку жертв голодомору та політичних репресій. Панахиду за полеглими відслужив настоятель релігійної громади української греко-католицької церкви (парафії) Успіння Пресвятої Богородиці о. Іван (Проць).

- Наш народ пережив голодомор, репресії комуністичного режиму. Система знищувала усіх, хто ніс зерно українства, хто намагався передати дитині любов до рідної землі, - сказав о. Іван. Я бажаю всім нам бути об’єднаними, лише тоді нас чекає розквіт і щастя.

Пам`ять безневинно загиблих всі присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень