Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Кабінет Міністрів України та Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста  в Україні запускають нову програму виплат для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 11.05.2022 16:15
Кількість переглядів: 802

Фото без опису    Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 26 квітня 2022 року, яке викладено в постанові №487 «Про реалізацію спільного з Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариством Червоного Хреста України проекту щодо додаткових заходів із соціальної підтримки окремих категорій населення».


В рамках реалізації проекту право на виплату додаткової грошової допомоги за рахунок коштів Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариства Червоного Хреста України мають внутрішньо переміщені особи, відомості про яких включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.
Для отримання допомоги Міністерство соціальної політики України формує і передає Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні або Товариству Червоного Хреста України перелік отримувачів взаємоузгоджених вразливих категорій, відомості про яких містяться в інформаційних базах даних Міністерства соціальної політики України, зокрема Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, або осіб, які подали заявку на отримання допомоги шляхом заповнення форми на інформаційній платформі “єДопомога” (edopomoga.gov.ua).
Виплата допомоги здійснюється в розмірі 2500 гривень на кожного отримувача на місяць. Мінімальний строк надання допомоги становить один місяць з можливістю подальшого збільшення тривалості надання допомоги та перегляду критеріїв з огляду на потреби та наявність необхідного фінансування.
Детальні умови реалізації проекту, категорії отримувачів та питання обміну інформацією для виплати допомоги визначаються Меморандумом про співпрацю між Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, Товариством Червоного Хреста України та Міністерством соціальної політики України. 
За результатами розгляду інформації про отримувачів Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні або Товариство Червоного Хреста України на підставі проведеної внутрішньої перевірки на контактний номер мобільного телефону отримувача надсилають повідомлення про прийняте рішення щодо виплати допомоги.
Виплата допомоги в рамках реалізації проекту здійснюється додатково незалежно від отримання інших видів допомоги, зокрема виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.
Розмір отриманої допомоги не враховується під час обчислення сукупного доходу домогосподарства для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства, та не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу відповідно до підпункту 165.1.1 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень