Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відзначили День пам’яті та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2022 17:31
Кількість переглядів: 649

Фото без описуСьогодні, 08 травня, у Знам’янській міській територіальній громаді, як у всьому світі, відзначили День пам’яті та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Разом з представниками ветеранської організації міський голова Володимир Сокирко вшанував пам’ять полеглих, відвідавши братські могили в різних куточках нашої громади.

На меморіальному кладовищі зібралися керівництво, представники: ветеранської організації, залізничного транспорту, депутатського корпусу, охорони здоров’я, працівники: культури, освіти, виконавчого комітету міської ради.

Виступаючи перед присутніми, Володимир Сокирко сказав:

- «Україна в роки Другої Світової війни заплатила велику ціну. Ми пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя, ми віримо у нашу Перемогу, бо за нами наша земля і правда. Ми кажемо Слава Героям, бо саме вони зараз боронять нашу землю, своїх дітей і рідних. На жаль, зараз ми є свідками і учасниками вже іншої війни проти нашої держави. Віримо, що приклад наших дідів і прадідів є прикладом для всіх українців, офіцерів і солдат, які мужньо боронять Україну. У нас буде своя Перемога, своя пам’ять, бо ми знаємо ціну миру. Перемогли в 1945-му, переможемо і зараз”.

З промовою також  виступила голова міської організації ветеранів України Ганна Бабійчук.

 Цьогоріч у День пам’яті та примирення в Україні знову звучать сирени, тривають бої, а кращі її сини віддають життя за свободу і незалежність свого народу. В цей день незвично малолюдно на меморіальному кладовищі, де традиційно вшановують пам’ять українців, які загинули у Другій світовій війні.

До сліз зворушують слова ведучої: Друга світова війна... Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній українській родині. Поруч із дідівськими могилами через вісім десятиліть ми вклоняємося новим меморіалам сучасних Героїв — їхніх онуків і правнуків. Українці хоробро боронять свою свободу і незалежність від лютого і підступного російського агресора. Європа знову опинилася на порозі глобальної війни. І саме Україна, наш незламний народ, наші славні Збройні Сили сьогодні стоять могутнім кордоном між світлом і темрявою, між життям і смертю. З нами увесь демократичний світ. І ми переможемо, бо захищаємо свою Батьківщину, ми переможемо, бо відстоюємо право жити у вільній державі.

Хвилиною мовчання усі учасники вшанували пам’ять співвітчизників, які загинули у Другій світовій війні й у сьогоднішній війні з росією та поклали квіти до меморіалу пам’яті загиблих.

Цьогоріч 08 травня відзначають також День матері. Слова вдячності і шани прозвучали для всіх матерів, які народжують, виховують і благословляють своїх синів і доньок на щасливе і красиве життя, на любов до рідного дому і рідної землі, до всіх жінок, які не дочекалися своїх синів, чоловіків, рідних із поля бою за Україну, хто має щиру і безмежну волонтерську душу, хто сьогодні турбується про українських героїв захисників.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень