Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Алгоритм дій, власників житлових приміщень щодо отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану

Дата: 02.05.2022 15:18
Кількість переглядів: 601

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 року № 490 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 333» затверджено Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану відповідно до якого компенсація надається фізичним особам — громадянам України віком від 18 років, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України (далі – особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб), для покриття понесених ними витрат, пов’язаних з розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, зобов’язані не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати заяву в довільній формі до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, районної в м. Києві держадміністрації, відповідної військової адміністрації за місцем розташування житлового приміщення, у якій зазначається прізвище, ім’я та по батькові (за наявності) кожної з розміщених осіб. Особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, також зобов’язані в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати в довільній формі заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні, із зазначенням можливості у подальшому розміщувати внутрішньо переміщених осіб у цьому житловому приміщенні.

Для отримання компенсації особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, районної в м. Києві держадміністрації, відповідної військової адміністрації за місцем розташування житлового приміщення заяву встановленого зразка.

Заяви можуть бути подані в паперовій формі або в електронній формі на електронну адресу, визначену виконавчим органом сільської, селищної, міської ради, районною в м. Києві держадміністрацією, відповідною військовою адміністрацією.

У разі подання заяви особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, пред’являє оригінали та копії документів, а саме:

  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний код;
  • свідоцтво про народження (для дітей до 14 років);
  • довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
  • документ, підтверджуючий право власності на житло;
  • реквізити банку.

У разі, якщо власниками житла є декілька осіб, надається письмова згода на ім’я міського голови інших співвласників на отримання компенсації одному з співвласників житла.

Довідка від підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг про відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги – не вимагається.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень