Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Мінреінтеграції затвердило Перелік громад, що розташовані в районах проведення бойових дій або які є тимчасово окупованими

Дата: 02.05.2022 14:32
Кількість переглядів: 857

28 квітня 2022 року наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого з 1 травня внутрішньо переміщеним особам будуть здійснюватися виплати.

Перелік не є фіксованим документом – він регулярно оновлюється.

Переглянути список можна за посиланням: 

https://www.minre.gov.ua/sites/default/files/dodatok_do_nakazu.pdf

Перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових  адміністрацій.

Є три критерії, на які при цьому спираються:

  • території, що є тимчасово окупованими;
  • території, що знаходяться в оточенні (блокуванні);
  • території, на яких ведуться активні бойові дії.

Станом на 27.04.2022 року до переліку ввійшли 8 областей.

Це територіальні громади Дніпропетровської (2 громади), Херсонської (49 громад), Харківської (51 громада), Миколаївської (4 громади), Донецької (66 громад – усі), Луганської (37 громад – усі), Одеської (1 громада) та Запорізької (49 громад) областей.

Громади Донецької та Луганської областей перебувають у даному переліку у повному складі. Тобто, з 1 травня усі внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у цих громадах, гарантовано отримають грошову допомогу від держави.

Отже, якщо внутрішньо переміщені особи зареєстровані у якійсь із зазначених областей, але їхня громада відсутня у даному переліку, таким особам необхідно звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через «гарячу» лінію) та уточнити інформацію.

З травня Мінреінтеграції спільно з Мінцифри планують запустити цифрову платформу, де в режимі реального часу відображатимуться території, які є тимчасово окупованими, а також ті, що знаходяться в оточенні (блокуванні) та на яких ведуться активні бойові дії.

Починаючи з травня 2022 року процедура отримання допомоги від держави на проживання внутрішньо переміщеним особам відбуватиметеся за чіткою та врегульованою процедурою.

Отримати допомогу зможуть ті громадяни, які перемістилися з територіальних громад, що затверджені зазначеним наказом Мінреінтеграції, а також ВПО, у яких житло зруйноване або непридатне внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень