Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Великодня мамина весна

Дата: 26.04.2022 16:55
Кількість переглядів: 930

Фото без описуВеликодні свята надихають подарувати тепло душі близьким та рідним людям. Цього року Великдень проходить з гірким присмаком війни, але у будь-якому разі несе сподівання на світле, добре, переможне!

Відділ молоді та спорту виконавчого комітету Знам’янської міської ради, за підтримки міського голови Володимира Сокирка прийняв рішення подарувати часточку тепла і турботи мамам, які позбавлені турботи синів, тому що їх відібрала нещадна війна.

Тож на передодні пасхальних свят ми зібрали невеличкі гостинці для саме таких матерів.

Як боляче дивитися в засмучені очі матерів, у яких війна відібрала найдорожчих і найрідніших – їх дітей…

Не вистачить ніяких слів і ніяких земних щедрот, щоб втамувати цей біль. Та в очах мам я бачила не лише біль, а ще й вдячність за краплиночку турботи. До щему боляче було чути від однієї з матерів: «Синочок вже ніколи мене не обійме. Тож обійміть хоч ви…». А мені й самій відверто хотілося пригорнути до себе цих жінок з теплом і щирою вдячністю.

Одну з мам вітала на її робочому місті у магазині, нечисленні покупці були здивовані, що завжди усміхнена, привітна, чемна господиня улюбленого магазинчику виховала Героя, чиє прізвище знає кожен мешканець громади.

Ще епізод, який не міг не зворушити. Одна з героїчних мам зараз, окрім того що працює, наближає перемогу тим, що допомагає ГО «Знам’янське об’єднання «Майдан»», а там робота знаходиться завжди. Коли я наблизилась, до дверей міського Палацу культури, де зараз працюють волонтери, мене здивував дивний гул, а коли відчинила двері, не могла втримати сльози… Всі були зайняті, кожен своїм напрямком роботи, а всі разом злагоджено і гарно співали: «Ой у лузі червона калина…» Як тут не розчулитись?

Кожна з цих мам – це зламана доля, кровоточива рана, біль, смута, туга… Та здається, всім було приємно почути добре слово, отримати гостинчика, та звичайно – духмяні, пухкенькі пасочки.

У Знам’янській територіальній громаді отримали подарунки десять мам загиблих героїв. Нажаль, їх кількість щоденно зростає…

Як завжди, допомогли сформувати великодні «кошики» наші друзі. До цієї доброї справи долучилися Голова правління ГО «КСОІ» Олександр ІСЬКОВ (м.Сміла), та настоятель храму преподобного Максима Сповідника Олександрійської  єпархії УПЦ протоієрей Євгеній ЖАБКОВСЬКИЙ (с.Суботці).

Нагадаю, що Олександр ІСЬКОВ засновник патріотичного Всеукраїнського фестивалю і цілого ряду благодійних мистецько-соціальних заходів – «Мамина весна». Робота цієї організації спрямована на підтримку та вшанування матерів чиї сини загинули захищаючи незалежність нашої Батьківщини.

Протоієрей Євгеній ЖАБКОВСЬКИЙ вже декілька років поспіль допомагає дітям нашого міста отримувати різдвяні подарунки, а цього разу допоміг отримати гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб та вразливих верств населення нашої громади.

Тож завдяки друзям «Мамина весна» завітала у Знам’янку!

Всі разом намагаємось робити добро, підтримувати одне одного, наближати ПЕРЕМОГУ!

 

Начальник відділу
молоді та спорту                                   Руслана ЛАДОЖИНСЬКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень