Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулася нарада щодо вирішення проблемних питань внутрішньо переміщених осіб

Дата: 25.04.2022 11:42
Кількість переглядів: 708

Фото без опису21 квітня 2022 року відбулася нарада під головуванням заступника Знам’янського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ліани ПЕРЕСАДЧЕНКО.

На нараді були опрацьовані питання:

1) удосконалення співпраці із громадськими та волонтерськими організаціями для вирішення проблем та соціалізації внутрішньо переміщених осіб, у тому числі для вирішення соціально-побутових проблем переселенців,

2) працевлаштування внутрішньо переміщених осіб,

3) облік учнів закладів загальної середньої освіти, які у період воєнного стану перемістилися із зони бойових дій та вжиття заходів щодо систематичного залучення їх до навчання.

За результатами проведення наради були надані відповідні доручення:

  • Організувати ефективну комунікацію та співпрацю з волонтерськими та громадськими формуваннями, які здійснюють збір, транспортування та розподіл гуманітарної допомоги для потреб підрозділів Збройних Сил України, територіальної оборони та внутрішньо переміщених осіб.
  • Активізувати роботу щодо пошуку надавачів гуманітарної допомоги та залучення додаткових ресурсів для задоволення потреб підрозділів Збройних Сил України, територіальної оборони та внутрішньо переміщених осіб.
  • Залучити до співпраці представництва міжнародних благодійних гуманітарних організацій на території громади.
  • Активізувати роботу щодо:

1) вивчення стану ринку праці, потреби у фахівцях відповідних професій;
2) працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, із залученням до цієї роботи представників малого та середнього бізнесу, державних установ, підприємств та організацій,
3) надання інформації про зареєстрованих на поставлених на облік внутрішньо-переміщених осіб, у тому числі в розрізі професійного складу.

  • Забезпечити об’єктивний і оперативний збір та подання інформації щодо надання гуманітарної допомоги громадськими формуваннями, установами та організаціями різних форм власності на території громади.
  • Забезпечити контроль за обліком учнів закладів загальної середньої освіти, які у період воєнного стану перемістилися з зони бойових дій та вжити заходи щодо систематичного залучення їх до навчання.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень