Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чи передбачені кошти для надання допомоги малозабезпеченим сім’ям під час дії воєнного стану?

Дата: 22.04.2022 15:25
Кількість переглядів: 138

Фото без описуВідповідно до статті 24 Закону України “Про зайнятість населення”, одним із заходів сприяння зайнятості населення є створення стимулів для інтеграції на ринок праці непрацюючих працездатних осіб з числа членів малозабезпечених сімей. Постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї (набрала чинності 01.01.2022). Законом України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” передбачено виділення 94867,5 тисяч грн для фінансування таких заходів.

Змінами, внесеними до Бюджетного кодексу України, визначено, що Кабінет Міністрів України в умовах воєнного стану може приймати рішення щодо скорочення видатків державного бюджету та їх спрямування до резервного фонду державного бюджету. Таку постанову прийняв Кабінет Міністрів України 01.04.2022 за № 401. Зокрема, визначено, що до резервного фонду державного бюджету спрямовується 94867,5 тисяч грн коштів, передбачених для фінансування заходів сприяння економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї.

Таким  чином, на поточний момент відсутні фінансові ресурси для підтримання економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї.

Слід зазначити, що норми Бюджетного кодексу України передбачають, що зменшення відповідних видатків має на меті перенаправлення коштів для потреб оборони.

Сподіваємось, що після скасування воєнного стану у держави знайдеться фінансовий ресурс для відновлення дії програм підтримки підприємництва, у тому числі осіб з числа членів малозабезпечених сімей.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень