Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Допоможемо, підтримаємо, разом переможемо

Дата: 20.04.2022 11:15
Кількість переглядів: 343

Фото без описуНа території  Знам’янщини, як в інших містах і містечках нашої країни, де не ведуться активні бойові дії, знайшли прихисток внутрішньо переміщені особи з Харківщини, Миколаївщини та інших регіонів України, де лунають вибухи, гинуть люди.Сотні тисяч українців, які змушені були полишити свої домівки, втікаючи від бомбардувань, обстрілів, рятуючи себе і своїх діточок від наглої смерті, оселилися на території Знам’янської міської територіальної громади.

Днями з метою ознайомлення переселенців з інфраструктурою міста, соціальними послугами, вільними робочими місцями, освітніми послугами в приміщенні Комунального підприємства «Знам’янської обласної бальнеологічної лікарні Кіровоградської обласної ради» відбувся інформаційний захід для внутрішньо переміщених осіб.

Ліана Пересадченко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, ознайомила присутніх з основними напрямками розвитку громади, розповіла про порядок отримання соціальних допомог від держави, на які можуть розраховувати внутрішньо переміщені особи, та допомогу переселенцям від Знам’янської громади.

На заході також обговорювалася державна програма «Сади Перемоги», за якою до вирощування та переробки власно виробленої продукції рослинництва може долучитися кожен українець. Ліана Пересадченко відмітила, що вже декілька родин з числа  внутрішньо переміщених осіб виявили ініціативу та отримали необхідні посівні матеріали.

Наталія Бондаренко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, ознайомила учасників заходуз вакансіями на місцевому ринку праці, послугами, які надає державна служба зайнятості внутрішньо переміщеним особам, можливостями професійного навчання та послугами з професійної орієнтації.

Наприкінці заходу, присутні мали змогу отримати консультації з особистих питань.

Чужої біди не буває, а разом ми здолаємо і цю негоду, допоможемо нужденним, підтримаємо слабих, надихнемо зневірених і переможемо московитів-агресорів.

 

Н. Бондаренко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень