Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Уряд оголосив про додаткові виплати переселенцям

Дата: 18.04.2022 14:34
Кількість переглядів: 816

ООН профінансує додаткові виплати для 360 тисяч переселенців в Україні, –  Мінреінтеграції « Новини | Мобільна версія | Бізнес.Цензор.НЕТУряд України спільно з ООН запускає ще дві програми виплат вимушеним переселенцям, які потребують додаткового захисту.

15 квітня Кабінет Міністрів ухвалив дві постанови:

  • №445 «Про реалізацію спільного з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців проекту щодо додаткових заходів із соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб»;
  • №446 «Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою ООН проекту щодо додаткових заходів із соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб».

Першою з них визначено, що виплати грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців виплачуватимуться щомісяця протягом не менше ніж трьох місяців у розмірі 2220 гривень на кожного члена сім’ї шляхом зарахування коштів на банківський рахунок ВПО.

За результатами розгляду інформації про внутрішньо переміщену особу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців на підставі проведеної внутрішньої перевірки на контактний номер мобільного телефону одержувача надішле повідомлення про прийняте рішення щодо виплати допомоги.

Друга постанова передбачає, що виплати грошової допомоги для ВПО від Всесвітньої продовольчої програми ООН здійснюватимуться щомісяця протягом трьох місяців у розмірі 2220 гривень на кожного члена домогосподарства на місяць, але не більш як для трьох осіб через систему Міжнародних грошових переказів Western Union на території України, та через будь-якого іншого постачальника фінансових послуг, з яким Всесвітня продовольча програма ООН укладе відповідну угоду, шляхом надсилання грошового переказу внутрішньо переміщеній особі.

За результатами розгляду інформації та проведеної перевірки щодо уникнення подвійних виплат, Всесвітньою продовольчою програмою ООН надсилається повідомлення на контактний номер мобільного телефону одержувача з підтверджуючим кодом та інформацією про те, як отримати грошовий переказ.

Відповідні списки ВПО, які належать до вразливих категорій, відповідно до затверджених постанов, формуватиме Мінсоцполітики без звернення внутрішньо переміщених осіб на підставі відомостей, що містяться в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб.

Розміри отриманих допомог не враховуються під час обчислення сукупного доходу домогосподарства для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства, та не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу відповідно до підпункту 165.1.1 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України.

Нагадуємо!

Раніше в ООН анонсували програму підтримки багатодітних українських сімей, які постраждали від війни. На першому етапі допомогу отримають понад 50 тисяч сімей з дітьми.

Протягом першої фази програми ЮНІСЕФ допомагає родинам в Україні, які належать до однієї з двох категорій:

  • мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років на момент подачі заявки;
  • мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Названі батьки або батьки вихователі також можуть подавати заявку на отримання допомоги, якщо відповідають чинним критеріям.

У майбутньому перелік вимог до учасників може бути змінений, а перелік категорій - розширений.

Якщо родина належить до однієї з указаних категорій і відчуває потребу в допомозі, необхідно зареєструватися на сайті register.unicef.org.

Сума грошової допомоги на місяць складатиме 2200 грн. на кожного члена сім'ї, але не більше як на 5 осіб.

Родина отримає одноразову виплату за три місяці на вказаний банківський рахунок чи дебетову картку протягом 4 тижнів з моменту подання заявки. Про прийняте рішення надійде СМС-повідомлення на номер, вказаний при поданні заявки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень