Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 18.04.2022 11:45
Кількість переглядів: 771

Фото без описуПід головуванням міського голови СОКИРКА Володимира Феліксовича 14 квітня пройшло чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 17 проєктів рішень, затверджено 16.

Рішенням виконавчого комітету призначено піклувальника громадянці за станом здоров’я, яка потребує постійного стороннього догляду та супроводу.

Встановлено пільги з плати за навчання у розмірі 100% дітям – учням Знам’янської дитячої музичної школи ім. М.В.Лисенка з 01 квітня по 31 травня 2022 року та дозволено директору дитячої музичної школи ім. М.В. Лисенка залучати дітей внутрішньо переміщених осіб до навчального процесу на безкоштовній основі та громадських засадах; забезпечувати організацію роботи закладу за дистанційною або змішаною формами навчання, які є найбільш безпечними для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

З метою забезпечення своєчасних заходів щодо запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, в тому числі і пов'язаних з військовою агресією Російської Федерації проти України затверджено порядок створення та використання матеріального резерву громади для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; номенклатуру та обсяги матеріального резерву; місця розміщення і зберігання матеріальних цінностей та надано дозвіл на відпуск матеріальних цінностей з матеріального резерву громади для забезпечення заходів життєзабезпечення громади в умовах воєнного стану.

З метою організації та виконання заходів цивільного захисту населення і території міської територіальної громади внесено зміни до Програми цивільного захисту Знам’янcької міської територіальної громади на 2021-2025 роки.

У зв’язку із введенням воєнного стану на території України, з метою соціального захисту внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб, які прибули з інших областей, де ведуться бойові дії затверджено розпорядження міського голови «Про тимчасове розміщення внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб, у закладах освіти, що фінансуються з бюджету Знам’янської міської територіальної громади».

З метою забезпечення потреб населення міської громади в умовах воєнного стану затверджено розпорядження міського голови «Про створення запасу продовольства, паливно-мастильних і будівельних матеріалів, медикаментів та виробів медичного призначення в умовах воєнного стану».

Враховуючи підвищення середньодобової температури зовнішнього повітря прийнято рішення щодо завершення опалювального періоду для індивідуального опалення житлових будинків 15 квітня 2022 року. Доручено управлінню соціального захисту населення забезпечити проведення перерахунку, пов’язаного з наданням пільг та субсидій населенню на послуги з газопостачання та електропостачання, відповідно до фактичного терміну опалювального сезону 2021/2022 року. Для громадян, які використовують газ та електроенергію для опалення, з 15 квітня 2022 року припинити нарахування пільг та субсидій на використання газу та електроенергії для опалення.

З метою економії природного газу та коштів міського бюджету, враховуючи підвищення середньодобової температури зовнішнього повітря прийнято рішення щодо завершення опалювального періоду для закладів освіти, охорони здоров’я, бюджетних установ, закладів соціальної сфери з 15 квітня 2022 року. Дозволено відділу освіти, КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В. Лисенка» та КНП «Знам’янський міський центр надання первинної медико-санітарної допомоги» Знам’янської міської ради у випадку зниження температури в приміщеннях закладів дошкільної освіти та лікарні нижче санітарних норм в період з 15.04.2022 р. по 30.04.2022р. включно, опалювати їх або шляхом короткочасного включення котелень на твердому паливі, або шляхом застосування пристроїв електрообігріву.

З метою забезпечення потреб та здійснення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб, які прибули з інших областей, де ведуться бойові дії затверджено Порядок організації харчування внутрішньо переміщених та /або евакуйованих осіб, розміщених у закладах освіти, що фінансуються з бюджету Знам’янської міської територіальної громади.

Заслухано та обговорено інформацію старшого інспектора з питань оборонної та мобілізаційної роботи виконавчого комітету, заступника голови спостережної комісії про роботу спостережної комісії за 2021 рік.

З метою упорядкування і підвищення якості роботи структурних підрозділів та виконавчих органів Знам’янської міської ради затверджено перспективний план роботи виконавчого комітету Знам’янської міської ради на ІІ квартал 2022 року.

У зв’язку з кадровими змінами у підрозділах суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству викладено в новій редакції склад мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

З метою впорядкування питання передачі гуманітарної допомоги, наданої органам місцевого самоврядування Знам’янської міської територіальної громади донорами, в умовах воєнного стану в Україні затверджено Порядок діяльності централізованого гуманітарного хабу (центру) виконавчого комітету Знам’янської міської ради в умовах воєнного стану. Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради вказано забезпечити організацію формування стратегічного резерву для потреб Знам’янської міської територіальної громади в умовах воєнного стану в Україні з числа отриманої гуманітарної допомоги.

 

Відділ загальний, контролю та роботи із зверненнями громадян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень