Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Алгоритм компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Дата: 13.04.2022 09:45
Кількість переглядів: 1237

Алгоритм компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених  осіб - Долина - Долинська міська радаВідповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» компенсація надається фізичним особам - громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду (далі - власники жилих приміщень) і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, для покриття понесених власниками жилих приміщень витрат, пов’язаних з таким розміщенням.

Для отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, власнику житла необхідно звернутися до Центру надання адміністративних послуг та подати заяву встановленого зразка. До заяви необхідно додати:

  • копії документів (власника житла та осіб, які тимчасово проживають в житлі);
  • паспорта громадянина України;
  • свідоцтво про народження (для дітей до 14 років);
  • ідентифікаційний код;
  • довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
  • документ, підтверджуючий право власності на житло;
  • довідка від підприємств-надавачів житлово - комунальних послуг про відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги;
  • реквізити банку.

У разі, якщо власниками житла є декілька осіб, надається письмова згода на ім’я міського голови інших співвласників на отримання компенсації одному з співвласників житла.

Заяви подаються  не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця. Тобто, з 01 по 05 число місяця. Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 грн.

Адреса місця розташування Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Знам’янської міської ради: м. Знам’янка, вул. Михайла Грушевського, 17, кабінети №№ 10, 11.

Телефон для довідок: 0509177078


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень