Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Я хочу миру в Україні!

Дата: 12.04.2022 09:15
Кількість переглядів: 896

Фото без описуДнями у міському парку відпочинку біля будівлі Центру дитячої та юнацької творчості відбулась тиха акція за ініціативи закладу позашкільної освіти «Я хочу миру в Україні!» (Директор Геннадій ПОДВИЖЕНКО) та за підтримки органів місцевого самоврядування.

Варто зазначити, що метою акції стало відображення і відтворення білого голуба – символу МИРУ. Сьогодні ми хочемо звернути увагу на те, як важливо повернути МИР до України та вшанувати пам’ять усіх жертв серед українського народу. (культорганізатор Катерина ЦМАК, керівник гуртка Поліна РАТУШНА).

Історія свідчить, що голуб, як СИМВОЛ МИРУ, вперше з’являється у згадках після Другої світої війни. Рівно 73 роки назад, у квітні 1949 року, пройшов Всесвітній конгрес прихильників миру, який мав гасло «Захист миру – справа всіх народів миру», і започаткував емблему, яку першою зобразив Пабло Пікассо у своїх замальовках, білий голуб з оливковою гілкою у дзьобі. Саме з того часу, в усіх куточках світу почали з’являтись білі голуби, як СИМВОЛ МИРУ!

Також, під час тихої акції, вся малеча, яка була присутня у парку, мала змогу відобразити свої почуття, переживання та мрії про мирне небо та щасливе дитинство під час малюнку на асфальті. (керівник гуртка Дарина КРИЖАНІВСЬКА).

На часі, такі акції дуже актуальні, вони викликають зворушливі почуття як у містян, так і у людей, які тимчасово проживають у нашому місті!

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень