Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам’янській міській територіальній громаді відбувся міський конкурс дитячого малюнка «Діти Знам’янщини за мир»

Дата: 08.04.2022 09:56
Кількість переглядів: 888

Фото без опису«Мій сонячний дім - це моя Україна», «Свобода», «Все буде –Україна», «Серце України болить за кожну дитину», «Життя до і після війни», «Мирне небо над головою», «Ми за Мир» - старанно виведено нерівним дитячим почерком на барвистих малюнках різних форм і розмірів, представлених на міський конкурс дитячого малюнка «Діти Знам’янщини за мир». Як ніколи гостро стоїть сьогодні для громадян України питання миру.

Мета проведення конкурсу - розвиток почуття патріотизму та відповідальності за майбутнє своєї держави, виховання любові до рідного краю.

Дитячі роботи були представлені у трьох вікових категоріях: - молодша: від 3 до 9 років включно; - середня: від 10 до 13 років включно; - старша: від 14 до 17 років включно.

Глибина думок, громадська позиція дітей та їх «недитячий» погляд на події вразив усіх членів журі конкурсу.

«Оглядаючи кожну роботу, можна було побачити, як діти бачать мир. Приміром, одна дитина зображувала мир як цілий космос, а хтось просто малював маму і тата у військовій формі. Для когось мир – це щастя в сім’ї, а для когось – щось набагато глобальніше. Також діти передавали своє бачення миру через кольори. До прикладу, були роботи, в яких переважали коричневий, сірий та червоний кольори – кольори переживання та тривоги. Ми були дуже здивовані, що діти відчувають мир не тільки формою, якою малюють, а й кольором – це надзвичайно важливо», - зазначає т.в.о. керуючого справами виконавчого комітету Лілія МЕРЕНКОВА.

У результаті, серед учасників молодшої вікової категорії переможцем став Савченко Артур. У середній віковій категорії перемогу виборов Сіваш Іван. Старшу вікову категорію очолила Піскова Дарія.

Також журі окремо відзначили роботу Орлової Ангеліни, яка вразила своєю незвичайною технікою виконання.

Щиро вітаємо переможців. Члени журі надзвичайно вдячні усім, хто взяв участь в конкурсі.

За пропозицією журі було прийнято рішення про те, що протягом вихідних днів, а саме 9-10 квітня поточного року всі роботи конкурсантів будуть експоновані у міському парку відпочинку, а роботи переможців будуть розміщені на офіційному сайті Знам’янської міської ради у розділі «Дитячі конкурси» .

«На конкурс надійшло понад 200 дитячих робіт. Я був вражений такій кількості малюнків. Оцінювати дитячі малюнки було надзвичайно важко, особливо з такого важливого для сьогодення питання, як мир в Україні. Наша Країна є єдина та неподільна країна, але мирна та відкрита для всього світу. Мета нашого життя полягає в тому, щоб зробити щасливим життя наших дітей. Нам, українцям, як ніколи, потрібно усіма силами боротися за мир, щоб завжди світило тепле, ясне сонечко, щоб небо було завжди чисте та голубе, щоб завжди були посмішки на обличчях у наших дітей та людей. Всі ми маємо розуміти, що людське життя найцінніше! Бережімо мир, щоб життя тривало!

Згодом, подані на конкурс малюнки будуть передані нашим захисникам. Адже, ніщо так сильно не підтримує солдатів на фронті, як ці малюнки а також листи, написані дитячими руками. Кожен український герой повинен мати біля серця свій оберіг від української дитини!» - наголосив міський голова Володимир СОКИРКО.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень