Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулася нарада керівництва Знам’янської міської територіальної громади з керівниками органів самоорганізації населення

Дата: 07.04.2022 13:07
Кількість переглядів: 789

Фото без описуЗнам’янський  міський голова Володимир Сокирко  розпочав нараду зі слів вдячності на адресу усіх керівників органів самоорганізації населення нашої громади, які у такий важкий для країни час продовжують виконувати свої функції на громадських засадах, надавати підтримку мешканцям, Збройним Силам України, у такий спосіб забезпечуюючи важливу під час війни функцію – тил.

Завдання кожного – виконання своїх професійних обов’язків на робочому місті, а також робота на громадських засадах. Володимир Феліксович зупинився на основних функціях, що виконуються владою у цей непростий час. Очільник громади, зокрема зупинився на організації та роботі оперативного штабу, Гуманітарного Хабу, які працюють з початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, а також облаштуванні захисних споруд цивільного захисту та ПРУ, організації допомоги внутрішньо переміщеним особам та військовим, створенні продовольчого резерву. Відзначив суттєву допомогу Народного депутата України Олеся Довгого, підприємств залізниці, ДП «Чорноліське лісове господарство», ТДВ «Колос». Проінформував про вимоги комендантської години, режим роботи системи оповіщення, фінансування з місцевого бюджету в умовах воєнного стану. Закликав усіх бути пильними та своєчасно реагувати й повідомляти про випадки паління сухої трави, а також, для забезпечення можливості своєчасної виплати заробітної плати комунальникам, проводити своєчасні розрахунки за отримані житлово-комунальні послуги. Володимир Феліксович зупинився на необхідності вирішення питання ремонту доріг місцевого значення, організації посівної кампанії,  реалізації програми «Сади Перемоги» у громаді. 

Фото без описуСекретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська проінформувала, що робота міської ради під час війни суттєво відрізняється від роботи у мирний час. Ознайомила з основними напрямками роботи, що проводиться для розселення осіб, які того потребують (розміщення у закладах комунальної форми власності, приватному секторі). Повідомила про напрямки роботи з організації допомоги внутрішньо переміщеним особам, вдосконалення роботи Гуманітарного Хабу (оформлення прийому та видачі товарів із застосуванням програми «Склад»). Відзначила спільну роботу волонтерських організацій, молоді, місцевої влади. Вікторія Володимирівна наголосила на тому, що створення бази даних житла, яке може використовуватися для розселення, це наразі одне з основних завдань, особливо враховуючи кількість внутрішньо переміщених осіб, яка наразі збільшується.

Присутні отримали інформацію від начальника управління соціального захисту населення Алли Волошиної щодо компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Алла Миколаївна ознайомила присутніх з переліком документів, що подаються власниками такого житла, та умов отримання адресної допомоги.

З організацією освітнього процесу та роботою закладів дошкільної та позашкільної освіти ознайомила присутніх начальник відділу освіти Людмила Клименко. Людмила Анатоліївна надала перелік документів, які необхідні для влаштування дитини у садочок чи до школи. Розповіла про роботу Психологічного Хабу.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ліана Пересадченко наголосила на тому, що довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи – це захист орендаря та орендодавця. Наразі державою вживаються безпрецедентні заходи, затверджено постанови Кабінету Міністрів України щодо надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні; виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам; компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Посадовиця відзначила, що актуальну інформацію щодо життєзабезпечення громади можна отримати на офіційному сайті та офіційній сторінці Знам’янської міської ради у мережі Facebook. На території громади впроваджено мобільний застосунок Smartмісто, який дозволяє оперативно отримувати усю необхідну інформацію. Ліана Володимирівна звернулася з проханням надання допомоги у посадковому матеріалі для тих мешканців громади, які залишилися проживати у нас. Зупинилася на питаннях продовольчої безпеки. Одне з основних завдань сьогодні – підтримка економіки. Влада працює над масштабуванням підприємств. Готові розмістити у себе підприємства, що переїжджають із зони ведення активних бойових дій.

Зі словами подяки до своїх помічників звернулася начальник відділу забезпечення діяльності міської ради Наталія Біліченко. Повідомила про припинення у 2022 році проведення щорічного огляду-конкурсу на звання «Краща вулиця», «Кращий багатоповерховий будинок», «Краще ОСББ». Нагадала про необхідність оформлення посвідчення керівника органу самоорганізації населення.  Проінформувала про заохочення, що заплановані у громаді для голів квартальних, будинкових, вуличних комітетів, секретарів житлових будинків у поточному році (передплата періодичного видання, надання матеріальної допомоги). Висловила сподівання на їх реалізацію. Зупинилася на окремних можливостях комунікації між членами органів самоорганізації населення та керівництвом громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень