Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Виплата квітневих пенсій профінансована на 20%, в тому числі, на 100% у 6 областях

Дата: 06.04.2022 13:00
Кількість переглядів: 595

Возможно, это изображение (текст)Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що виплата квітневих пенсій профінансована вже на 20%.

«На сьогодні, не дивлячись на те, що зараз лише початок місяця, Пенсійний фонд вже спрямував до банків та Укрпошти 20% коштів, необхідних на виплату пенсій квітня. Це 9,7 мільярдів гривень, з яких 2,9 мільярда спрямовані на виплату пенсій через Укрпошту, а 6,8 мільярдів – через уповноважені банки», - прокоментувала вона.
Міністр повідомила, що на виплату пенсій на квітень заплановано 49 мільярдів гривень. З них:

  • через уповноважені банки 37,6 млрд грн (в т.ч 5,1 млрд грн – пенсії військовим пенсіонерам),
  • через Укрпошту - 11,4 млрд грн.

«Знаючи, як складно зараз забезпечувати доставку та виплату пенсій у регіонах, де ідуть активні бойові дії, кошти на виплату пенсій в окремих регіонах ми перерахували авансом, ще наприкінці березня. Зокрема, 25-27 березня в повному обсязі профінансували банкам та Укрпошті виплату квітневих пенсій у Київській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях.

Банки вже зарахували всі 100% коштів на рахунки пенсіонерів в цих областях. Тому я прошу пенсіонерів перевірити свої картки та використовувати кошти. В березні ми мали випадки, коли люди телефонували до Пенсійного фонду зі скаргами, що не отримали пенсію у звичний строк, а зрештою з’ясовувалось, що пенсія просто надійшла на картку раніше, людина не очікувала цього і тому не звернула увагу.

Звичайно, складніша ситуація з доставкою пенсії за місцем проживання у населених пунктах, де відбуваються воєнні дії, або які оточені ворогом.

Так, Укрпошта розпочала доставку пенсій квітня в Сумській, Луганській та Київській областях, де відсоток виплати станом на 2 квітня склав 23,5%, 1,5% та 0,9% відповідно», - повідомила Марина Лазебна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень