Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулася зустріч керівництва Знам’янської міської територіальної громади з внутрішньо переміщеними особами

Дата: 06.04.2022 09:37
Кількість переглядів: 656

Фото без описуЗвертаючись до присутніх у залі людей,  які вимушені через війну покинути свої домівки та знайшли прихисток на території Знам’янської міської територіальної громади,  Знам’янський міський голова Володимир Сокирко  відзначив, що влада буде роботи усе можливе, щоб допомогти їм. 

Володимир Феліксович запросив усіх, хто матиме якісь невирішені чи проблемні питання, звертатися до нього особисто, двері його кабінету завжди відчинені. «Повинен бути діалог та пошук спільних рішень. Вірю у те, що все налагодиться! Перемога буде за Україною, її Збройними Силами,українським народом! Бажаю нам усім витримки, терпіння, злагодженої роботи, плідної праці задля збереження нашої країни!» - наголосив очільник громади.

Присутні отримали інформацію від начальника управління соціального захисту населення Алли Волошиної щодо:порядку взяття на обліквнутрішньо переміщених осіб; надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні; виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам; компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг

Фото без описуСекретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська проінформувала про роботу оперативного штабу та Гуманітарного Хабу, які створені і діють у громаді з початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. Вікторія Володимирівна ознайомила з основними напрямками роботи, що проводиться для розселення осіб, які того потребують (розміщення у закладах комунальної форми власності, приватному секторі, створення бази даних житла, яке може використовуватися для розселення). Надала контактні дані та адреси розташування міської лікарні та центру надання первинної медико-санітарної допомоги. Відзначила, що в умовах війни, сімейні лікарі приймають внутрішньо переміщених осіб без вимоги щодо укладання декларації.

Провідний фахівець з профорієнтації Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Наталія Бондаренко ознайомила з переліком послуг, що надаються філією. Відповіла на запитання присутніх, надала інформацію щодо наявних вакансій, можливість пройти професійне навчання.

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Кіровоградській області Наталія Пащенко попередила, що наразі потрібно бути пильними, щоб не потрапити у ситуацію торгівлі людьми.  Надала інформацію та контактні дані (як на території України, так і в Республіці Польща, Республіці Молдова, Румунії, Словацькій Республіці, Угорщині) для звернення за безкоштовною консультацією у разі виникнення сумнівів щодо запропонованої роботи, якщо стали жертвою примусової праці чи вилучені особисті документи, примушували до незаконних дій. Надала поради, що треба робити, щоб не потрапити до пастки торгівців людьми.

З організацією освітнього процесу та роботою закладів дошкільної та позашкільної освіти ознайомила присутніх начальник відділу освіти Людмила Клименко. 

Фото без описуЛюдмила Анатоліївна надала перелік документів, які необхідні для влаштування дитини у садочок чи до школи. Розповіла про роботу Інклюзивно-ресурсного центру та Хабу психологічної підтримки.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ліана Пересадченко відзначила, що актуальну інформацію щодо життєзабезпечення громади можна отримати на офіційному сайті та офіційній сторінці Знам’янської міської ради у мережі Facebook. На території громади впроваджено мобільний за стосунок Smartмісто, який дозволяє оперативно отримувати усю необхідну інформацію. Ліана Володимирівна відзначила, що Знам’янка – місто залізничників, розташовано на перетині залізничних доріг та має зручну логістику. Одне з основних завдань сьогодні – відновлення роботи економіки. З метою реалізації програми «Сади Перемоги», у громаді розпочата робота з визначення земельних ділянок, які можуть бути використані для городництва. Проводиться робота з підприємствами щодо надання роботи особам, які того потребують. Окреслила основну мету планів керівництва держави щодо будівництва житла або створеннян алежних умов для проживання у тих містах України, де проживають внутрішньопереміщені особи. Проінформувала про затвердження постановиКМУ від  26 березня 2022 року №380 «Про збір, обробку та облік інформації про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією РосійськоїФедерації».

Наприкінці наради, присутнім було запропоновано заповнити анкету-опитувальник задля отримання більш повної інформації про них (навики, досвід роботи, професія, бажання започаткувати власний бізнес тощо), а також для вивченняїхніхнагальних потреб.
    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень