Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Небезпека використання штучних квітів

Дата: 31.03.2022 10:32
Кількість переглядів: 856

Фото без описуНа поминальні дні могили прийнято прибирати та прикрашати вінками та квітами. Останні роки найпопулярнішими є штучні квіти, виготовлені з пластику. Однак, такі “прикраси” є шкідливими як для природи так і для людей. Штучні “прикраси”, потрапляючи на сміттєзвалища, розкладатимуться протягом тривалого періоду часу. Крім того, хімічні речовини, які виділяються при розкладанні пластику потрапляють у підземні води. В наших реаліях, штучні квіти та вінки або палять, або вивозять на сміттєвий полігон. В обох випадках - це небезпека як для людей так і для довкілля.

З метою захисту навколишнього природного середовища та збереження довкілля від забруднення штучними квітами, вінками, корзинами тощо, які виготовляються з пластику, виконавчим комітетом Знам’янської міської ради прийнято рішення від 15 лютого 2022 року №22, яким рекомендовано суб’єктам господарювання сфери торгівлі не здійснювати реалізацію в закладах торгівельної мережі, на ринках громади, а мешканцям і гостям населених пунктів Знам’янської міської територіальної громади не використовувати, не розміщувати на об’єктах благоустрою територіальної громади штучні квіти, вінки, корзини, інші ритуальні товари, виготовлені з пластику.

Тож, звертаючись до підприємців та мешканців громади, просимо не здійснювати реалізацію ритуальних товарів з пластику та не купувати їх, а використовувати альтернативні варіанти: паперові квіти, вінки з живих квітів та хвої, квіти висаджені в грунт або в вазонах, газонну траву, сухоцвіти, свічки тощо.

Давайте будемо дбати про стан навколишнього середовища та наше майбутнє покоління.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень