Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чи передбачені особливості реєстрації в центрах зайнятості членів особистих селянських господарств?

Дата: 24.03.2022 13:52
Кількість переглядів: 145

Для надання статусу безробітного особа подає до базового центру зайнятості чи філії обласного центру зайнятості заяву та пред’являє визначені документи.

Відповідно до підпункту 2 пункту 18 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 № 792 (із змінами), члени особистих селянських господарств мають подати також довідку про припинення ведення господарства або про вихід з нього.

Така довідка подається у разі, коли робота в такому господарстві була основною для особи. Під основною роботою в господарстві мається на увазі випадок, коли особа протягом 12 місяців, що передують дню звернення до центру зайнятості, провадила лише діяльність в особистому господарстві чи одночасно перебувала у трудових відносинах, займалась підприємницькою діяльністю, працювала на умовах цивільно-правової угоди менше 6 місяців.

Якщо особа працювала 6 і більше місяців, то ведення особистого селянського господарства не вважається основною роботою і особа реєструється як безробітна без подання довідки про вихід із господарства.

Довідку не потрібно подавати внутрішньо переміщеним особам та громадянам, які проходили військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Довідку не потрібно також подавати особам, які вперше шукають роботу і закінчили або припинили навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), передвищої та вищої освіти, звільнилися із строкової військової або альтернативної служби, у разі їх звернення до центру зайнятості протягом шести місяців з дня закінчення навчання чи звільнення зі служби.

Відповідна довідка видається сільською, селищною або міською радою за місцезнаходженням земельної ділянки.

 

#Правовий_порадник­­­­_шукача_робот


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень