Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Всесвітній День поезії пошануймо нашого видатного знам'янчанина Анатолія Романовича Загравенка

Дата: 21.03.2022 13:07
Кількість переглядів: 205

Фото без описуУ Всесвітній День поезії пошануймо нашого видатного знам'янчанина АНАТОЛІЯ РОМАНОВИЧА ЗАГРАВЕНКА (07.04.1938 - 10.11.2018) - поета, журналіста, члена Національної спілки письменників України, лауреата обласної премії ім. Юрія Яновського та Євгена Маланюка, Почесного громадянина міста Знам’янка. Анатолій Романович залишив по собі світлу пам'ять та добрий слід у поетичному слові. Його твори є безцінним творчим здобутком нашого міста. 

Твори Анатолія Романовича стали особливо актуальними у теперішній воєнний час, у час боротьби за Україну і за наше майбутнє. У цих поетичних творах нуртує палке слово віри у Батьківщину, захоплення її минулим та впевненість у її доброму майбутньому, віра у справедливість і людську гідність, тверда надія у нашу ПЕРЕМОГУ над всіма ворогами. 

У міському краєзнавчому музеї є окремий фонд матеріалів про життя і творчість нашого земляка і збірки видань усіх його творів. Є і архівні відеоматеріали його творчих зустрічей із знам'янчанами - одну з яких ми публікуємо (запис передачі, створеної Знам'янською ТРК "Надія"- 2011 рік). 

Запрошуємо до музею шанувальників поетичного слова ознайомитись з життєписом і поетичним здобутком Анатолія Романовича Загравенка та отримати в дарунок поетичні збірки творів, які безкоштовно передали нащадки поета.
https://www.youtube.com/watch?v=YuCFbtu2drQ 

Відділ культури і туризму 
виконавчого комітету Знам’янської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень