Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Знам’янський міський голова Володимир Сокирко провів розширену планірну нараду

Дата: 15.03.2022 11:54
Кількість переглядів: 701

Фото без опису12 березня 2022 року Знам’янський міський голова Володимир СОКИРКО провів розширену планірну нараду із заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів, начальниками відділів, управлінь, центрів, служб виконавчого комітету Знам’янської міської ради, керівниками комунальних підприємств, директорами закладів охорони здоров’я Знам’янської міської територіальної громади.

Першим питанням, на якому зупинився міський голова – це питання дисципліни. Мешканці громади і працівники виконавчого комітету на практиці відчули, як працює система оповіщення - «повітряна тривога» і, вже через два тижні перестали на неї реагувати. Тож надважливо виконувати алгоритм дій при повітряній тривозі і спускатися у сховища.

Знам’янський міський голова Володимир СОКИРКО наголосив, що створений та працює гуманітарний штаб на території громади, до якого мають право звернутись всі, хто постраждав від воєнної агресії, які залишаються на тимчасове та постійне проживання на території Знам’янської міської територіальної громади. У штабі має акумулюватись інформація про переселенців, дітей-переселенців, їх контактні дані, кількість та їх потреби. Члени зазначеного штабу мають володіти інформацією про наявність та кількість продуктів харчування, ліків та всього необхідного для потреб переселенців. Міський голова зауважив на необхідності збору запасів провізії, ліків для територіальної громади. Надав доручення про організацію  проведення наради з усіма мешканцями, підприємцями, громадськими організаціями, які займаються  волонтерською роботою та надають гуманітарну допомогу для налагодження комунікації. Окрему роботу необхідно провести з волонтерами щодо організації та систематизації добровільної діяльності на території громади. 

Організовано харчування тимчасово переміщених осіб, які транзитом пересікають територію нашої громади та зупиняються  на АЗС. Основну загрузку по чергуванню взяли на себе працівники відділу освіти. У зв’язку з відновленням освітнього процесу, доцільно залучити ті відділи виконавчого комітету, які найменш задіяні у військовий час. 

Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ліані ПЕРЕСАДЧЕКО було надано доручення здійснити заходи щодо недопущення необґрунтованого зростання роздрібних цін на групи товарів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 06 березня 2022 року № 223 у роздрібних магазинах.

Фото без описуНачальником фінансового управління Оленою ЛЕПЕТКО було зазначено, що в умовах воєнного стану надходження до бюджету скоротяться. Уряд надав право керівникам органів місцевого самоврядування, які фінансуються або дотуються з бюджету, де оголошено простій до припинення чи скасування воєнного стану в Україні в межах фонду зарплати, передбаченого у кошторисі, самостійно, за рішенням керівника, визначати розмір оплати часу простою працівників, але не нижче від двох третин тарифної ставки  встановленого працівникові тарифного розряду ( посадового окладу). Також, міським головою зазначено, що необхідно сприяти діяльності малого та середнього бізнесу на території громади, адже повертати економіку України до життя- одне з завдань Президента і уряду. 

Начальником відділу освіти Людмилою КЛИМЕНКО зазначено, що з 14 березня 2022 року на території Знам’янської міської територіальної громади відновлений освітній процес у дистанційній формі. До навчання вже приєдналися діти з числа внутрішньо переміщених сімей. Міським головою дано доручення щодо здійснення об’їзду по сім’ям переселенців, які мають дітей шкільного віку та дізнатись про їх потреби.

Заступникам міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитру МОЛОДЧЕНКУ та Ліані ПЕРЕСАДЧЕНКО дано доручення провести нараду з аграріями територіальної громади щодо підготовки до посівної кампанії, забезпечення аграріїв паливно – мастильними матеріалами, посівним матеріалом тощо.

Міський голова Володимир СОКИРКО зауважив, що за словами працівників поліції Кіровоградської області правоохоронці закликають громадян бути пильними у питаннях безпеки, а саме: повідомлення про підозрілих осіб, автотранспортних засобів та предметів. 

Директор КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Руслан ПУШКАРЕНКО проінформував про необхідність придбання додаткового живлення у заклади охорони здоров’я. В. о. директора КНП «Знам’янський МЦПМСД» Микола КОНОВАЛЕНКО зазначив, що заклад отримав партію противірусного препарату «Молнупіравір», що призначається лікарем за станом здоров’я пацієнта. Препарат пройшов клінічні випробування і добре зарекомендував себе для лікування COVID-19 легкого та середнього ступенів тяжкості у дорослих. 

Завідувач сектору з питань надзвичайних ситуацій, охорони праці, екології та благоустрою Сергій БАЛАН доповів про стан укриттів та підвалів багатоквартирних будинків та роботу системи оповіщення населення про повітряну тривогу на території  громади.

Начальник відділу охорони здоров’я Тетяна ІВАСЬКІВ зазначила, що на території громади постачанням лікувальних препаратів займається аптечна мережа «Ліки Кіровоградщини» та аптека «Подорожник», де станом на сьогодні є всі лікувальні препарати, зокрема інсулін. 

Володимиру МУХУРОВУ, раднику Знам’янського міського голови надано доручення забезпечити стабільну роботу блок-постів, зокрема у частині організації огляду автотранспортного засобу виключно особами, які на це мають право (працівниками Національної поліції).

Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олегу ГРЕБЕНЮКУ доручено організувати та постійно тримати на контролі стан охорони стратегічних інфраструктурних об’єктів територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень