Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Національний банк та банківська система України надалі працюють.

Дата: 11.03.2022 15:02
Кількість переглядів: 267

Фото без описуНаціональний банк та банківська система України надалі працюють! Банки продовжують забезпечувати роботу відділень в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю населення.

Національним банком України  оперативно було ухвалено постанови: від 24лютого 2022 року №18 «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану» і від 08 березня 2022 року №44 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18» та відповідно до статей 7, 15, 56 Закону України “Про Національний банк України”, чим зокрема, передбачено:

·    забезпечення роботи  відділень в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю населення;
·    продовження роботи з урахуванням обмежень, визначених цією постановою;
·    забезпечення доступу до сейфових скриньок в безперебійному режимі;
·    здійснення безготівкових розрахунків без обмежень;
·    підкріплення банкоматів готівкою без обмежень.
Тимчасові ліміти на зняття готівки дозволяють закривати першочергові потреби.

З метою визначення особливостей функціонування грошово-кредитного та валютного ринків в умовах воєнного стану Правлінням Національного банку України заборонено видачу готівкових коштів з рахунку клієнта в гривнях в обсязі, що перевищує 100 000 гривень у день (видача здійснюється без нарахування та зняття комісій), крім зняття готівкових коштів у гривнях:

1) з метою виплати заробітної плати та соціальних виплат;
2) з рахунків підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду України;
3) у філіях, відділеннях банків, які розташовані на територіях, що перебувають під загрозою окупації державою-агресором/державою-окупантом (видача здійснюється в межах залишку коштів на рахунку за наявності готівкових коштів у касі філії/відділення). Рішення про видачу таких коштів приймається керівником банку та може делегуватися керівникові філії/відділення банку. Водночас Національний банк закликає громадян під час покупок надавати перевагу безготівковим розрахункам, а операторів торговельних мереж та заправних станцій – не допускати жодних відмов у прийнятті безготівкової оплати.

Система державних фінансів функціонує без перебоїв!

Платежі Уряду України здійснюються без обмежень згідно із законодавством про воєнний стан, запас ліквідності є цілком достатнім для фінансування видатків та погашення зобов’язань.

Просимо зберігати спокій, довіряти лише перевіреним джерелам інформації та вірити у Збройні Сили України!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень