Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Фінансова допомога від держави для створення власного бізнесу

Дата: 11.03.2022 14:20
Кількість переглядів: 583

Фото без описуЗ 01.01.2022 р. безробітні малозабезпечені особи можуть отримувати фінансову допомогу від держави для створення власного бізнесу відповідно до реалізації проекту  «Рука допомоги».

Безвідсоткова фінансова допомога розміром до 15 мінімальних заробітних плат( на сьогодні -97500грн.) зможе використовуватися лише для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.

Для сприяння організації підприємницької діяльності центри зайнятості надають особам, які виявили бажання отримати фінансову допомогу та зареєстровані як безробітні, за їх згодою профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності та організовують для них професійне навчання відповідно до законодавства.

Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, розробляє бізнес-план самостійно або у процесі професійного навчання.

Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, подає:
-    заяву про надання фінансової допомоги (далі - заява) за формою згідно з додатком 1;
-    довідку для надання фізичним особам відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством. Така довідка не подається, якщо центром зайнятості за наявності технічної можливості відомості про особу отримано шляхом інформаційної взаємодії з єдиною інформаційною системою МВС;
-    бізнес-план.

Відповідальність за достовірність зазначених у заяві відомостей про відсутність/наявність фінансових зобов'язань, що перевищують суму граничного розміру фінансової допомоги, та заборгованості з погашення фінансових зобов'язань покладається на особу, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність.

Заява подається особою до центру зайнятості або за наявності технічної можливості через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Сума, яка повертається державі зменшується на розмір сплачених за три роки податків  та єдиного соціального внеску. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох таких осіб за направленнями  центру зайнятості, повертати допомогу державі буде непотрібно.

УСЗН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень