Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулася нарада з членами органів самоорганізації населення Знам’янської міської територіальної громади

Дата: 11.03.2022 13:48
Кількість переглядів: 799

Фото без описуПід головуванням Знам’янського міського голови Володимира Сокирка відбулася нарада з головами ОСББ та ЖБК, головами та секретарями будинкових комітетів, головами квартальних та вуличних комітетів нашої громади. 

На порядку денному -  облік внутрішньо переміщених осіб. Начальник першого відділу Кропивницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Андрій Заруцький доповів про завдання, що стоять перед підпорядкованим йому відділом в частині комплектування ЗСУ особовим складом і технікою. Закликав бути пильним щодо осіб, які приїжджають з регіонів, де проходять бойові дії. Повідомляти про тих, хто заселяється, вести їх облік, передавати паспортні дані до оперативного штабу. У разі необхідності, коли люди відмовляються надавати необхідні дані, повідомляти поліцію, оперативний штаб з метою відповідного реагування. Чоловіки віком від 18 до 60 років повинні стати на військовий облік. 

Начальник центру надання адміністративних послуг Віталій Михайлов проінформував про ведення реєстру внутрішньо переміщених осіб. Надав зразки форм для заповнення.

Фото без описуНачальник управління соціального захисту населення Алла Волошина повідомила, що управління працює у штатному режимі, нараховуються пільги та субсидії. Ведення обліку переміщених осіб є необхідним задля оперативного нарахування необхідних виплат після централізованого врегулювання даного питання на рівні держави.

Секретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська наголосила на тому, що відповідно до Положень про органи самоорганізації населення, голови ОСББ та ЖБК, квартальних та вуличних комітетів, секретарі будинків  ведуть облік громадян, які проживають у межах будинку чи кварталу, видають довідки, характеристики мешканцям при наявності складених попередньо списків жителів. Мають право перевіряти документи людей, які прибувають та поселяються у багатоквартирних житлових будинках та приватному секторі. Звернулася офіційно до всіх: «Варто потурбуватись про безпеку. Це питання актуальне не тільки для людей, які їдуть з територій, де відбуваються воєнні дії, а й для тих, хто дає прихисток. Без перевірки документів та даних, незнайомих людей не приймати, надавайте телефони оперативного штабу. Усе має бути централізовано.»

Фото без описуЗнам’янський міський голова Володимир Сокирко проінформував щодо робіт, виконаних протягом останніх тижнів та заходів, що проводяться у громаді (у захисних спорудах цивільного захисту; облаштування блокпостів; формування загонів самооборони та їх забезпечення; формування продовольчих резервів та запасів ПММ тощо).

Наголосив на тому, що оперативний штаб, що створено у виконавчому комітетів, діє цілодобово та виконує усі поставлені перед ним завдання. Лікарня працює. Прийом та розміщення переселенців здійснюється постійно, у тому числі, тих, що зупиняються на добу чи дві. Задіяні приміщення закладів освіти, обласної бальнеологічної лікарні. Частину продуктів харчування, що надає населення, спрямовуємо на допомогу громадянам, що проїжджають через залізничний вокзал. Подякував присутнім за допомогу, яку вони надають. Відзначив, що тільки співпраця влади та громади дає позитивні результати.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень