Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2022 23:00
Кількість переглядів: 755

Фото без опису20 лютого в нашій державі відзначається День Героїв Небесної Сотні.
Цього дня у 2014 році загинуло найбільше активістів Майдану під час Революції Гідності. 18, 19 та 20 лютого стали найтяжчими днями, коли з життя пішли воїни Небесної Сотні . 107 людей, які віддали свої життя за європейський вибір України та гідне майбутнє.

У Знам’янській міській територіальній громаді відзначили День пам’яті Героїв Небесної Сотні мітингом та покладанням квітів до пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу та незалежність України», вшанувавши тих, хто віддав життя за демократичні цінності, незалежність України та можливість вільного, свідомого вибору європейського майбутнього для рідної держави.

Саме в ці дні під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режи’мом досягло піку. 8 років тому року загинуло найбільше активістів Майдану. Пам`ять полеглих у боротьбі за Українську державу всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Панахиду за полеглими Героями відслужив настоятель релігійної громади української греко-католицької церкви (парафії) Успіння Пресвятої Богородиці о.Іван (Проць).

Секретар міської ради Вікторія Зеленська, звертаючись до присутніх відзначила, що Революція Гідності змінила кожного з нас. Навчила бути небайдужими, брати на себе відповідальність і стояти за Україну до останнього подиху. “Нехай память про всіх невинно убитих згуртує нас, додасть нам сили та волі, мудрості та наснаги для боротьби за краще майбутнє, за зміцнення нашої держави. Щиро бажаю усім мирного неба, родинної злагоди та досягнення найвищої мети - Незалежності, Волі та Свободи Української Соборної Держави, - зазначила Вікторія Володимирівна.

До слова також були запрошені: настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці Київської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви отець Степан і учасник Революції Гідності, голова міського осередку ВО “Свобода” Юрій Майборода, голова ГО “Знам`янське об`єднання “Майдан” Наталія Тишкевич. Вони пригадали ті непрості буремні часи та закликали пам’ятати героїв, які віддали власне життя за майбутнє України.’

Міський краєзнавчий музей на Площі Героїв Майдану під відкритим небом розмістив експозицію з фотоматеріалів музею «94 хвилюючі дні Української революції», присвяченої 8-й річниці Революції Гідності в Україні.

Щороку українці у всьому світі створюють тисячі витинанок із білого паперу. З 18 лютого у всьому світі проходить тиха акція «Ангели пам’яті» до якої долучилася і наша громада за покликом серця  розвісивши на деревах білих паперових янголів, які символізують загиблих за Україну і «нашу спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою». На знак вшанування пам’яті відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності учасники заходу запалили лампадки.

У заході взяли участь: керівництво міста, керівники та представники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, підприємств та організацій, депутати, представники громадських організацій, учасники Революції Гідності, учасники АТО/ООС, духовенство, громадськість.

У цей день в усіх релігійних громадах відбулися поминальні молебні за Героями Небесної Сотні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень