Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання організаційного комітету з питань підготовки заходів з відзначення вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні у 2022 році

Дата: 18.02.2022 14:43
Кількість переглядів: 889

Фото без описуЩорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Його встановлено, щоб вшанувати пам’ять громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України, завдяки яким було змінено хід історії нашої держави.

З метою гідного вшанування Героїв Небесної Сотні в Знам’янській міській територіальній громаді голова організаційного комітету, секретар міської ради Вікторія Зеленська провела засідання організаційного комітету, в ході якого обговорено концепцію відзначення Дня Героїв Небесної Сотні.

“Наше завдання – провести заходи, які б дійсно були об’єднуючими для громадян нашої громади несли в собі ідею патріотизму, національної гідності, толерантності та прагнення миру”, – підкреслила Вікторія Володимирівна.

“Відзначення Дня Героїв Небесної Сотні пройде в умовах карантинних обмежень. Проте необхідно забезпечити охорону публічного порядку ”, – наголосила голова оргкомітету.

Запропоновано релігійним організаціям провести поминальні молебні за Героями Небесної Сотні.

Передбачено проведення 20 лютого на площі «Героїв Майдану» біля пам’ятного знаку "Героям, загиблим за свободу та незалежність України з 14.00 години:

  • поминальної панахиди за загиблими Героями Небесної Сотні;
    тематичного заходу, хвилини мовчання, покладання квітів та лампадок до пам'ятного знаку "Героям, загиблим за свободу та незалежність України»;
  • розміщення експозиції «94 хвилюючі дні Української революції», присвяченої 8-й річниці Революції Гідності в Україні - з фотоматеріалів музею;
  • виступи учасників Революції Гідності та представників влади.

Патріотичні заходи відбудуться у закладах культури та освіти територіальної громади.

Серед іншого під час засідання оргкомітету узгоджено низку організаційних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень