Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання чергової XXІV сесії Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання

Дата: 18.02.2022 14:06
Кількість переглядів: 825

Фото без опису16 лютого 2022 року, під головуванням Знам’янського міського голови Володимира Сокирка, за участі секретаря Знам’янської міської ради Вікторії Зеленської відбулося засідання чергової XXІV сесії Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання.

Перед початком пленарного засідання, під головуванням голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту Володимира Джулая, відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради на якому депутати додатково обговорили 3 проєкти рішень. Заслухали доповідачів, які відповіли на запитання присутніх. За результатами розгляду, депутати дійшли до висновку та рекомендували винести питання щодо внесення змін до бюджету громади на 2022 рік на розгляд міської ради зі змінами та доповненнями; проєкти рішень щодо затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та звернення депутатів Знам’янської міської ради восьмого скликання до Президента України, Верховної Раді України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України стосовно внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з метою забезпечення виконання Закону України «Про основи національного спротиву»  - включити до порядку денного.

Під час формування порядку денного, враховуючи відсутність необхідної кількості депутатів для прийняття окремих проєктів рішень з питань регулювання земельних відносин (не менше 2/3 голосів депутатів від загального складу ради), за пропозицією заступника голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, охорони навколишнього природного середовища, землекористування та будівництва Юрія Григораша, було виключено із запропонованого порядку денного 22 питання та рекомендовано розглянути їх на наступній черговій сесії міської ради.

На виконання Указу Президента України від 14 лютого 2022 року №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства», розпорядження Знам’янського міського голови від 15 лютого 2022 року №16 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства на території Знам’янської міської територіальної громади», о 10 год. 00 хв. у День єднання, депутати та присутні виконали Державний Гімн України.

Під час обговорення звіту про виконання бюджету Знам’янської міської територіальної громади за 2021 рік наголошено на необхідності забезпечення дієвого контролю щодо виконання головними розпорядниками коштів видаткової частини місцевого бюджету.

Внесено зміни до рішення міської ради від 17 грудня 2021 року №899 «Про бюджет Знам’янської міської  територіальної громади на 2022 рік». Даним рішенням, у тому числі, передбачено субвенцію з місцевого бюджету державному бюджету на заходи та роботи з територіальної оборони Кіровоградському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки у сумі 303 000 грн.

Під час розгляду питання внесення змін до рішення міської ради від 28 лютого 2020 року №2398 «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 квітня 2016 року №175 «Про припинення комунальних підприємств «Ринокторгсервіс», «Знам’янська міська друкарня», «Знам’янське спеціалізоване міське комунальне підприємство «Ритуал», «Знам’янська житлово-експлуатаційна контора №1» шляхом приєднання до комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг»», міський голова зазначив, що склад комісії з припинення зазначених підприємств потребує оновлення, є необхідним для здачі звітності та визначення напрямків роботи комісії у подальшому. Голова комісії має бути легітимним та повноважним для вжиття необхідних заходів.  Проте, за результатами голосування, проєкт рішення не набрав необхідної кількості голосів.

Рада розглянула й інші питання порядку денного, прийняла щодо них позитивні рішення.

За результатами роботи, міською радою затверджено 57 рішень, у т.ч. 6 депутатських запитів. Один проєкт рішення було знято з розгляду та виключено з порядку денного за пропозицією суб’єкту подання.

У різному, секретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська запросила депутатів долучитися до довгострокової акції «Спорт єднає націю», що започатковується у Знам’янській міській територіальній громаді у рамках заходів з нагоди «Дня єднання». Міський голова Володимир Сокирко відзначив, що на території громади проводяться заходи, у тому числі, запросив депутатів, що мають автомобіль, долучитися до автопробігу «Україна єдина».

Депутати міської ради підняли питання щодо безпекової ситуації в Україні; необхідності прийняття рішень у межах компетенції та в інтересах наших мешканців; стану захворюваності населення; значного навантаження на працівників медичних закладів громади, недостатньої кількості сімейних лікарів; стану виконання рішення виконавчого комітету Знам’янської міської ради щодо заборони торгівлі у наметах біля магазину «Катерина», меж земельної ділянки під зазначеним магазином та біля нього, а також розміру території, що перебуває у комунальній власності; обмеження торгівлі штучними квітами. 

Підсумовуючи, міський голова закликав до єднання, розуміння один одного. Відзначив, що підтримка наразі важлива, як ніколи. Робота міської ради має бути консолідованою та направленою на забезпечення сталої життєдіяльності усіх сфер життя громади. Побажав усім здоров’я та миру.

Проводилася он-лайн трансляція засідання. З результатами голосування за проєкти рішень кожен має можливість ознайомитися на сайті міської ради в розділі «Міська рада. Протоколи міської ради. Голосування».

Участь у роботі сесії міської ради взяли 15 депутатів міської ради, заступники міського голови, начальники відділів та управлінь апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради, заявники, мешканці громади.

Відділ забезпечення діяльності міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень