Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2022 14:33
Кількість переглядів: 838

Фото без описуМинають дні, ідуть роки, але для кожного, хто пройшов важкими дорогами війни в Афгані, Сомалі, Анголі, В’єтнамі, хто не раз зазирав в обличчя смерті, втрачав друзів, ті події залишились біллю у серці та назавжди закарбувались в пам’яті.

І саме ця пам'ять щороку, у лютневі дні, збирає всіх разом, щоб вшанувати воїнів-інтернаціоналістів та згадати тих, хто не повернувся з війни.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану у Знам’янській міській територіальній громаді відбулися ряд заходів.

У релігійних громадах Знам’янської міської територіальної громади відбулася поминальна панахида по загиблих учасниках бойових дій на території інших держав за участю керівництва громади, воїнів-інтернаціоналістів, сімей загиблих в Афганістані. 

Цього ж дня до меморіального комплексу „Пам’яті воїнів Афганістану” відбулася урочиста хода за участі керівництва громади, учасників бойових дій в Афганістані, військовослужбовців, представників міських організацій політичних партій та громадських організацій, працівників трудових колективів підприємств, установ, організацій міста, де відбувся мітинг-реквієм, хвилина мовчання та покладання квітів.

До присутніх звернувся Знам’янський міський голова Володимир Сокирко:

  • У цей день ми схиляємо голови в пам’ять про всіх, хто не жалкуючи свого життя та здоров`я, виконував свій військовий обов`язок. Вам довелося воювати вдалечині від дому, але ви витримали тяжкі військові будні, демонструючи приклади мужності, героїзму. Бажаю вам, наші шановні воїни, щоб біль війни назавжди залишився у минулому, щоб ваше життя було наповнене міцним здоров’ям, щастям, добробутом та успіхом, і на українську землю повернувся мир і благополуччя.
  • У цей пам’ятний день ми схиляємо голови в скорботі перед світлою пам’яттю полеглих бойових друзів, які не повернулися з «Гарячих точок». Вони навіки в нашому строю!, зазначив заступник голови Знам’янської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Олександр Мазур.

Також, заступник голови Знам’янської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Олександр Мазур, радник міського голови Володимир Мухуров, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ірина Зіньковська, головний спеціаліст відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Віталій Зайченко, староста смт.Знам’янка Друга, Водяне Галина Шевченко, воїни-інтернаціоналісти напередодні 33-ої річниці виведення військ із Афганістану відвідали вдома матерів знам`янчан, які загинули під час виконання інтернаціонального обов`язку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень