Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

До відома сільгоспвиробників та інших власників землі

Дата: 14.02.2022 16:49
Кількість переглядів: 596

Фото без описуПро діагностику мінерального живлення. Одним з основних заходів з підвищення врожайності i якості озимих культур є науково-обгрунтоване застосування мінеральних добрив.

На сьогодні ціни на добриво стрімко зростають, виникає потреба в отримані найбільш економічної ефективності від ïx застосування. Адже необгрунтовано високі a6o мізерні кількості мінеральних добрив знижують врожайність i якість озимих культур. Своєчасний контроль за станом рослин i грунту (грунтово-рослинна діагностика) протягом вегетації  сприяє вдосконаленню інтенсивних технологій i дає змогу підвищити ефективність добрив на 15-20%, що дозволяє  заощадити значні кошти в господарстві.

Для уточнення норм добрив при проведенні підживлень озимих культyp рекомендуемо господарствам району провести комплексну діагностику мінерального живлення озимих культур. Для цього необхідно відібрати зразки грунту i рослин i представити їx для проведения досліджень в лабораторію Кіровоградської   філії    "Держгрунтоохорона",    що    знаходиться    за    адресою: вул. Центральна, 4, с. Созонівка, Кропивницький район, Кіровоградська область, 27602, тел.- факс (0522) 31-54-18, 31-55-92.

Зразки, що будуть представлені до лабораторії, повинні характеризувати все поле. Для цього необхідно відібрати зразки грунту та рослин в п’яти місцях i зробити середню (змішану) пробу з 30 га:

50-100 рослин озимих культур (близько 0,100 кг),
0,4 кг грунту з глибини 0-20 см; 0,4 кг грунту з глибини 20-40 см;

Зразки повинні містити етикетку з наступною інформацією: назва району, назва господарства, номер поля, попередник, площа поля, глибина відбору, дата відбору, виконавець відбору. Доставку до лабораторії філії необхідно зробити не пізніше однієї доби після відбору зразків.

Вартість досліджень та рекомендації з 30 га складає:
грунтова діагностика - 242,40 грн. з ПДВ; 
рослинна (листкова) — 357,60 грн. з ПДВ.

Управління земельних ресурсів. екології,
благоустрою та надзвичайних ситуацій
виконавчого комітету Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень