Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чергове засідання комісії щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли, та осіб з інвалідністю про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення

Дата: 09.02.2022 11:15
Кількість переглядів: 758

Фото без описуПід головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитра Молодченко відбулося чергове засідання комісії щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли, та осіб з інвалідністю про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.
    
На порядку денному розглядалося питання про перерахунок призначеної грошової компенсації на придбання житла для сім’ї учасника бойових дій, особі з інвалідністю другої групи внаслідок війни, який брав безпосередню участь в антитерористичній операції, та членам його сім’ї.

Потреба у проведенні чергового засідання виникла у зв’язку зі змінами розміру   опосередкованої вартості житла, затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 16 грудня 2021 року №337 «Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України».

Відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року №719 (зі змінами), розмір грошової компенсації підлягає перерахунку у зв’язку із зміною складових формули, за якою розраховується грошова компенсація, якщо грошова компенсація не виплачена чи виплачена не у повному обсязі.

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам спрямовується на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення у прийнятих в експлуатацію житлових будинках на первинному та вторинному ринку шляхом призначення і виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членам сімей загиблих (померлих), особам з інвалідністю I-II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, які потребують поліпшення житлових умов і перебувають на квартирному обліку.

За інформацією Міністерства у справах ветеранів України на ці цілі у держбюджеті на 2022 рік передбачено 5,5 млрд грн. Станом на день проведення засідання комісії кошти  Знам′янській міській територіальній громаді не надходили.

Під час засідання члени комісії перерахували за новою формулою розрахунку раніше розрахований розмір грошової компенсації, визначили та затвердили новий розмір грошової компенсації. Крім цього, були надані відповідні доручення структурним підрозділам виконавчого комітету Знам′янської міської ради щодо подальших дій відповідно до внесених змін.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень