Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Слава українського воїнства на Знам’янщині

Дата: 03.02.2022 08:25
Кількість переглядів: 756

Фото без описуУ загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 відбувається місячник патріотичного виховання, присвячений пам’ятним датам України січня – лютого, серед яких: День Соборності України, День пам’яті Героїв Крут, 30-річчя затвердження Верховної Радою України Державної символіки України.

Цим подіям був присвячений захід патріотичного виховання «Слава українського воїнства на Знам’янщині» з переглядом слайд-презентації музею «Традиції оборонців Української держави». 

Організатором заходу виступив вчитель фізичного виховання, вчитель захисту України І.В.Тимошенко. Допомогу в організації заходу в технічному плані надав вчитель В.А.Кириченко. У заході взяли участь учні 10-го класу ЗШ №4. 

Фото без описуСтаршокласники дізналися про заснування воїнами України – козаками населених пунктів сучасної Знам’янщини, про участь гайдамаків нашого краю у повстаннях проти польського та московського поміщицьких режимів в Україні, національно-визвольну боротьбу в нашому краї в період Української революції та громадянської війни початку ХХ ст., про участь наших сучасників у бойових діях російсько-української війни від 2014 року. 

Багато сторінок історії відкрилося старшокласникам уперше, а особливу цікавість оповіді надав фактор рідного краю і рідного міста у подіях всеукраїнського значення.

Відділ культури і туризму 
виконавчого комітету Знам’янської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень